Vil du følge med? 👇
Fajita bowl med kylling
Buddha bowl med fajita kylling
Farverig fajita bowl med kylling er en herlig ret, som kan sevreres både til hverdag og for dine gæster i weekenden som en byg-selv-bowl.
Den består af hjemmelavet tomatsalsa, fajita-marineret kylling, edemamecreme, hvidløgsris, syltede rødløg, majs, bønner og frisk koriander.
Det er simpelt og tager ikke lang tid at lave, men det er en fordel at marinere kyllingen nogle timer i forvejen, så den kan stå og trække en masse smag til sig.
Har du ikke tiden til at lave din egen marinade, så kan du sagtens købe en færdiglavet fajita krydderiblanding og bruge i stedet.
En bowl som denne kan også serveres med oksekød og bulgur. Prøv fx min opskrift på mexi bowl.
Tip! Er du vild med det mexicanske køkken, se se mine andre opskrifter på mexicansk inspireret mad her.
Fajita bowl
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Fajita kylling (alternativt køb en fajita krydderimix)
- 2 kyllingebryst
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk. stødt koriander
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. stødt paprika
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. frisk chili, finthakket
- salt og peber
- 2 peberfrugter
- ½ dåse kidney beans
Tomatsalsa
- 3 tomater, i tern
- 1 rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ lime, saften herfra
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
- evt. frisk chili, finthakket
Edemamecreme
- 150 g edemamebønner
- 1 moden avocado
- 1-2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. creme fraiche
- salt og peber
Hvidløgsris med koriander (alternativt bulgur)
- 2 fed hvidløg, presset
- olie til stegning
- 4 dl ris
- 6 dl vand
- 1 tsk. salt
- frisk koriander, fint hakket
Ideer til tilbehør
- majs
- frisk salat
- bønner
- lime
- tortillas chips
- syltede rødløg (se link til opskrift øverst)
Sådan gør du
Fajita kylling (alternativt køb en fajita krydderimix)
- OBS: har du ikke tid til at lave din egen marinade, så kan du sagtens købe en færdig fajita krydderiblanding og bruge den i stedet.
- Skær kyllingen i strimler og læg den i en skål.
- Bland alle ingredienser til marinaeden og hæld den i skålen til kyllingen. Bland godt rundt og dæk med film, sølvpapir eller låg. Sæt i køleskabet og lad det gerne hvile et par time eller mere!
- Varm en pande op med olie og steg kyllingen. Når kyllingen er ved at være gennemstegt, tilsæt da peberfrugt og bønner. Lad det stege med nogle minutter og tag det så af panden.
Tomatsalsa
- Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, finthakket koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint, (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
- Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir, imens du laver resten af retten.
Edemamecreme
- Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.
Hvidløgsris med koriander
- Sauter hvidløg i en gryde med olie.
- Tilsæt vand og lad det koge op inden du tilsætter risen. Kog ved middel varme i 12 minutter og lad dem derefter trække 10 minutter under låg.
- Tilsæt finthakket koriander.
Anretning
- Find to skåle og kom ris i bunden af dem. Fordel de andre ingredienser i skålene som du vil og top med edemamecreme og frisk koriander.