Buddha bowl med fajita kylling

Farverig fajita bowl med kylling er en herlig ret, som kan sevreres både til hverdag og for dine gæster i weekenden som en byg-selv-bowl.

Den består af hjemmelavet tomatsalsa, fajita-marineret kylling, edemamecreme, hvidløgsris, syltede rødløg, majs, bønner og frisk koriander.

Det er simpelt og tager ikke lang tid at lave, men det er en fordel at marinere kyllingen nogle timer i forvejen, så den kan stå og trække en masse smag til sig.

Buddha bowl med fajitakylling

Har du ikke tiden til at lave din egen marinade, så kan du sagtens købe en færdiglavet fajita krydderiblanding og bruge i stedet.

En bowl som denne kan også serveres med oksekød og bulgur. Prøv fx min opskrift på mexi bowl.

Tip! Er du vild med det mexicanske køkken, se se mine andre opskrifter på mexicansk inspireret mad her.

Fajita bowl

Vær den første til at bedømme!
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Hviletid kylling 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter

Det skal du bruge

Fajita kylling (alternativt køb en fajita krydderimix)

  • 2 kyllingebryst
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt paprika
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. frisk chili, finthakket
  • salt og peber
  • 2 peberfrugter
  • ½ dåse kidney beans

Tomatsalsa

  • 3 tomater, i tern
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ lime, saften herfra
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • evt. frisk chili, finthakket

Edemamecreme

  • 150 g edemamebønner
  • 1 moden avocado
  • 1-2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. creme fraiche
  • salt og peber

Hvidløgsris med koriander (alternativt bulgur)

  • 2 fed hvidløg, presset
  • olie til stegning
  • 4 dl ris
  • 6 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • frisk koriander, fint hakket

Ideer til tilbehør

  • majs
  • frisk salat
  • bønner
  • lime
  • tortillas chips
  • syltede rødløg (se link til opskrift øverst)

Sådan gør du

Fajita kylling (alternativt køb en fajita krydderimix)

  • OBS: har du ikke tid til at lave din egen marinade, så kan du sagtens købe en færdig fajita krydderiblanding og bruge den i stedet.
  • Skær kyllingen i strimler og læg den i en skål.
  • Bland alle ingredienser til marinaeden og hæld den i skålen til kyllingen. Bland godt rundt og dæk med film, sølvpapir eller låg. Sæt i køleskabet og lad det gerne hvile et par time eller mere!
  • Varm en pande op med olie og steg kyllingen. Når kyllingen er ved at være gennemstegt, tilsæt da peberfrugt og bønner. Lad det stege med nogle minutter og tag det så af panden.

Tomatsalsa

  • Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, finthakket koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint, (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
  • Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir, imens du laver resten af retten.

Edemamecreme

  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.

Hvidløgsris med koriander

  • Sauter hvidløg i en gryde med olie.
  • Tilsæt vand og lad det koge op inden du tilsætter risen. Kog ved middel varme i 12 minutter og lad dem derefter trække 10 minutter under låg.
  • Tilsæt finthakket koriander.

Anretning

  • Find to skåle og kom ris i bunden af dem. Fordel de andre ingredienser i skålene som du vil og top med edemamecreme og frisk koriander.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments