Vil du følge med? 👇
Butterdejspakker med chorizo, cheddar og pikant
Nemme butterdejspakker
Butterdejspakker med chorizo, cheddar og pikant er perfekt som en lille snack, en appetizer eller som del af et tapasbord. Derudover kan de også nydes sammen med en salat til aftensmaden, som mellemmåltid eller i madpakken. De tager kun 30 minutter at bikse sammen, og så smager de vanvittigt godt.
Jeg fylder dem med smagfuld chorizopølse, men fyldet kan varieres! Du kan fx lave en vegetarudgave med svampe, en udgave med spinat og feta eller en udgave med pesto, skinke og ost. Der er massere af muligheder!
Du kan med fordel lave dem klar nogle timer inden de skal serveres, og lune dem i ovnen lige inden de skal serveres.
Hvis du er tosset med butterdej, så prøv min opskrift på små butterdejstærter med pikant, feta og tomat eller min opskrift på butterdejspakker med asparges og pikant.
Butterdejspakker med chorizo og pikant
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 plade butterdej
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 60 g chorizo, hakket
- 85 g frisk spinat (eller fra frost, husk at presse vandet ud)
- 100 g revet cheddarost
- salt og peber
- tørret chili
- 12 tsk. pikantost
- æg til pensling
- sesamfrø
- frisk koriander til pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varm luft.
- Sautér løg og hvidløg i en pande med olivenolie. Tilsæt chorizo og lad det stege med et par minutter. Tilsæt til sidst spinaten og lad den falde sammen. Drys salt, peber og evt. lidt tørret chili.
- Skær butterdejen ud i 12 firkanter.
- Fordel 1 tsk. pikantost på hver firkant efterfulgt af din spinatblanding og revet cheddarost.
- Fold alle hjørnerne ind, så du får 12 små pakker. Pensel med æg og drys med sesamfrø.
- Bag i ovnen i ca. 18-20 minutter eller til de er gyldne. HOLD ØJE!
- Server dine butterdejspakker lune som de er, og pynt dem evt. med frisk koriander eller basilikumblade.