Vil du følge med? 👇
Buddha bowl med hvidløgsris
Lækker buddha bowl
Simpel, lækker og sund buddha bowl med hvidløgsris og sød chilimarineret svinekød! En skøn hverdagsret, som hurtigt og nemt kan laves. Jeg bruger de grøntsager jeg lige har i køleskabet – her har jeg brugt avocado, cherry tomater, hjertesalat og lynsyltede rødløg.
Har du prøvet hvidløgsris? Det er faktisk vildt lækkert, og pepper lige de ellers til tider kedelige ris lidt op. Alt du skal gøre er, at at sautere hvidløg i lidt smør og olie, og derefter koge dine ris heri. Derefter steger du en dåse majs på panden og blander dem i risene sammen med frisk persille.
Prøv også: min opskrift på wok-bowl med sød chili marineret skinkekød <<
Buddha bowl med hvidløgsris
Antal: 2 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Hvidløgsris med majs og persille
- 1 fed hvidløg, presset
- 150 g jasminris
- 300 ml vand
- 1 spsk. smør
- olivenolie
- salt
- ½ dåse majs
- 2 håndfulde frisk persille, hakket
Sød chilimarineret svinekød
- 300 g svineschnitzel, skåret i tern
- 3 spsk. sød chili sauce
- 3 spsk. soya sauce
- 3 cm. frisk ingefær, skrællet og revet
- ½ lime, saften herfra
Lynsyltede rødløg
- 1 stort rødløg
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. sukker
- salt og peber
Dressing
- 3 spsk. miracle whip
- 1 tsk. siracha sauce
- lidt vand
Derudover
- cherrytomater
- avocado
- hjertesalat
Sådan gør du
Hvidløgsris med majs og persille
- Smelt smør i en gryde med lidt olie.
- Sautér hvidløg og tilsæt derefter vand, ris og salt. Bring det i kog og skru ned for varmen og lad det småkoge under log i ca. 12 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad det hvile under låg i 10 ca. minutter.
- Opvarm en pande med lidt olie og steg majsene i 3-4 minutter. Bland dem i risene sammen med frisk persille.
Lynsyltede rødløg
- Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.
Sød chilimarineret svinekød
- Bland sød chilisauce, soyasauce, friskrevet ingefær og lime i en skål.
- Varm en pande op til høj varme og smid lidt olie på. Brun kødet af, og tilsæt så din marinade. Steg til det er gennemstegt.
Dressing
- Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
Sammensætning
- Fordel ris, rødløg, tomat, avocado og salat i to skåle. Top med dressing.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere