Vil du følge med? 👇
Bønnesalat med feta og soltørret tomat
Salat med grønne bønner
Her får du min bedste opskrift på en skøn bønnesalat med feta og soltørret tomat. Det er en salat, som kan serveres som tilbehør til alverdens retter som fx kylling, oksekød eller fisk. Du kan også spise salaten som en måltidssalat.
Basen i bønne salaten er selvfølgelig de grønne bønner, som du måske også kender som haricot verts. De er både billige og nemme at tilberede. Jeg køber en stor pose fra frost, hvorefter de koges i letsaltet vand, og så er de klar!
Variationer af bønne salaten
Den grønne salat nydes både lun eller kold. Den er toppet med soltørret tomat, ristede pinjekerner og smuldret fetaost. Du kan selvfølgelig variere salaten lige som du vil – prøx fx at tilføje tomat, oliven eller edemamebønner, eller top salaten med ristede græskarkerner eller sprød serranoskinke.
Bønnesalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 400 g grønne bønner (fra frost eller friske)
- 100 g feta
- 1 lille rødløg
- 80 g soltørret tomat (gem lidt olivenolie)
- 30 g pinjekerner
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter. Bønnerne må gerne have lidt bid.
- Kom bønnerne i en sigte og overhæld dem med koldt vand, så kogningen stopper. Lad dem dryppe godt af, og skær dem derefter i mundrette stykker.
- Hak soltørret tomat fint og gem lidt af olien fra glasset til selve salaten.
- Hak også rødløg fint og rist pinjekernerne på panden.
- Fordel grønne bønner, smuldret fetaost og soltørret tomat samt lidt af olien fra glasset på i et fad.
- Drys med pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.
Emmas tips til opskriften
- Om vinteren bruger jeg altid frosne bønner, men i sommerhalvåret er det rigtig lækker, at bruge friske. Husk at knække enderne af, inden du koger de friske bønner.
- Du kan selvfølgelig variere salaten lige som du vil – prøv fx at tilføje tomat, oliven eller edemamebønner, eller top salaten med ristede græskarkerner eller sprød serranoskinke.
- Salaten kan serveres lun eller kold.
Friske eller frosne grønne bønner?
Begge dele kan bruges! I vinterhalvåret bruger jeg altid de frosne bønner, men i sommerhalvåret kan jeg godt lide at bruge de friske. Hvis du bruger friske bønner, så husk at knække enderne af, inden du koger dem. Skal det være nemt og hurtigt, så bruger jeg de frosne bønner.
TIP! Er du vild med salater, så se hop ind og find masser af inspiration til din næste salatopskrift lige her <<