Bagt brie med honning – den ultimative nemme forret

Er du på udkig efter en uimodståelig og nem forret, der bare smage alle tiders, så er bagt brie med honning er svaret! Den bløde, smeltede ost med et strejf af hvidløg og sødme fra honningen er bare den bedste kombi – specielt når det kommer på en sprød kiks og toppes med granatæblekerner. Denne opskrift er ideel som en hurtig forret eller snack til festlige lejligheder, hvor det skal være nemt og lækkert.

Bagt brie
Bagt brie
Bagt brie

Bagt brie med honning

Vær den første til at bedømme!
Antal: 8 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 1 stor brie
  • 30 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. akaciehonning
  • salt og peber
  • ½ granatæble
  • frisk persille (til pynt)
  • kiks (til servering)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° almindelig varme.
  • Smelt smør i mikroovn eller gryde og bland det med friskpresset hvidløg.
  • Placer brien i et ildfast fad.
  • Brug en skarp kniv til at ridse på kryds og tværs ned i briens overflade, så brien kan suge masser af smag til sig fra hvidløgssmørret.
  • Hæld det smeltede smør over brien sammen med honning. Krydder godt med salt og peber.
  • Bag i ovnen i ca. 15 minutter, til den er helt blød indeni og har fået lidt farve udenpå.
  • Pynt med granatæblekerner og frisk persille og server med kiks.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser til bag brie

Til denne opskrift skal du bruge en stor, cremet brie som hovedingrediens. Derudiver skal du bruge en god klat smør og et enkelt fed hvidløg som smeltes inden den hældes over brien. Akaciehonning bringer sødme og balancerer osten perfekt. Jeg krydrer godt med salt og peber og topper efterfølgende med frisk persille og granatæblekerner. Dette kan sagtens undlades.

Variationer af opskriften

Hvis du har lyst til at eksperimentere, er her nogle lækre variationer af den klassiske bagte brie med honning:

  • Bagt brie med tranebær og valnødder – tilføj et lag tranebærsyltetøj og drys med hakkede valnødder.
  • Bagt brie med figenmarmelade – en skøn kombination af sødme og dybde.
  • Bagt brie med rosmarin og havsalt – en mere simpel og aromatisk udgave.

Videoopskrift bagt brie med honning

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 430
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments