Vil du følge med? 👇
Bagt brie med honning
Bagt brie med honning – den ultimative nemme forret
Er du på udkig efter en uimodståelig og nem forret, der bare smage alle tiders, så er bagt brie med honning er svaret! Den bløde, smeltede ost med et strejf af hvidløg og sødme fra honningen er bare den bedste kombi – specielt når det kommer på en sprød kiks og toppes med granatæblekerner. Denne opskrift er ideel som en hurtig forret eller snack til festlige lejligheder, hvor det skal være nemt og lækkert.
Bagt brie med honning
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 stor brie
- 30 g smør
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. akaciehonning
- salt og peber
- ½ granatæble
- frisk persille (til pynt)
- kiks (til servering)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180° almindelig varme.
- Smelt smør i mikroovn eller gryde og bland det med friskpresset hvidløg.
- Placer brien i et ildfast fad.
- Brug en skarp kniv til at ridse på kryds og tværs ned i briens overflade, så brien kan suge masser af smag til sig fra hvidløgssmørret.
- Hæld det smeltede smør over brien sammen med honning. Krydder godt med salt og peber.
- Bag i ovnen i ca. 15 minutter, til den er helt blød indeni og har fået lidt farve udenpå.
- Pynt med granatæblekerner og frisk persille og server med kiks.
Ingredienser til bag brie
Til denne opskrift skal du bruge en stor, cremet brie som hovedingrediens. Derudiver skal du bruge en god klat smør og et enkelt fed hvidløg som smeltes inden den hældes over brien. Akaciehonning bringer sødme og balancerer osten perfekt. Jeg krydrer godt med salt og peber og topper efterfølgende med frisk persille og granatæblekerner. Dette kan sagtens undlades.
Variationer af opskriften
Hvis du har lyst til at eksperimentere, er her nogle lækre variationer af den klassiske bagte brie med honning:
- Bagt brie med tranebær og valnødder – tilføj et lag tranebærsyltetøj og drys med hakkede valnødder.
- Bagt brie med figenmarmelade – en skøn kombination af sødme og dybde.
- Bagt brie med rosmarin og havsalt – en mere simpel og aromatisk udgave.