Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i skiver eller tern og læg dem i en skål med vand, så de ikke bliver brune imens du skærer resten af æblerne.
Tag vandet fra, og kom dem i en gryde. Vent med at tilsætte mere vand, da der sidder noget i æblerne efter de har stået i skålen med vand.
Kog æblerne under log til de er helt kogt sammen, ca. 15-20 minutter sammen med vaniljesukker.
Tilsæt en smule vand al efter ønsket konsistens. Det er ikke mere end et par spiseskefulde!
Er dine æbler svære at koge ud, kan du lige bruge en stavblender og få den rette konsistens.
Smag evt. til med en smule sukker, hvis du ønsker din grød lidt sødere eller hvis den skal bruges i en dessert.
2 Comments
Ann-Sofie
Hej Emma! Tak for en dejlig blog med gode opskrifter! Hvor længe ville du vurdere, at æblemosen kan holde sig i køleskab? 🙂 Kh Ann-Sofie
emmaolsen5
Hej! Jeg har haft det stående i en uge, det gik super! Jeg ved ikke om det kan holde længere end det desværre, det var spist efter en uge hos mig 🙂
God aften!