Solero-misu med mango og passionsfrugt

Den bedste sommerdessert

Du kender nok den klassiske tiramisu med smag af kaffe, men kender du til Solero-misu med mango og passionsfrugt? En ægte sommerudgave af den klassiske tiramisu, som bare smager fantastisk! Den minder om en Solero is, hvis du kender den, med smag af mango og passionsfrugt.

Desserten laves med de klassiske ladyfingre, som skal dyppes i mangojuice for at suge en masse smag. Derefter skal de lægges i et fad efterfulgt af en hjemmelavet mascarponecreme og passionsfrugt.

Det tager ikke mere end 20 minutter at bikse kagen sammen. Dog skal kagen have tid til at stå og trække og samle smag i minimum 2 timer. Derfor kan du også sagtens lave kagen dagen før – dette gør den egentlig bare endnu bedre!

Jeg har lavet opskriften i samarbejde med den gode Josephine.

Hop ned og se videopskriften under opskriften!

Soleu Misu med mango og passionsfrugt
Soleu Misu med mango og passionsfrugt
Soleu Misu med mango og passionsfrugt

Solero-misu med mango og passionsfrugt

Vær den første til at bedømme!
Antal: 8 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Trække tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter

Det skal du bruge

  • 300 g ladyfingers (italiensk kiks som kan købes i de fleste supermarkeder)
  • 2 dl mangojuice
  • 6 stk passionsfrugt

Mascarpone creme

  • 500 g mascarpone
  • dl piskefløde
  • 50 g floremelis
  • 1 stk. vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
  • 1 økologisk lime eller citron (skallen herfra)

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser til mascarpone creme ned i en skål og pisk sammen til du får en cremet og lækker konsistens. Pas på med ikke at overpiske, da cremen så vil skille!
  • Hæld mangojuicen op i en skål og vend ladyfingers i dem, så de er vædet over det hele og kan suge en masse smag.
  • Placer de dyppede ladyfingers I bunden af et fad på ca. 20×20 cm., og fortsæt indtil du har 1 lag af ladyfingers
  • Fordel halvdelen af mascarpone cremen på kagen.
  • Skær 3 passionsfrugterne over på midten og tag saft og kød ud. Fordel dette oven på cremen.
  • Gentag det hele med et nyt lag ladyfingers, creme og passionsfrugt på toppen.
  • Gentag det hele med et nyt lag ladyfingers, creme og passionsfrugt på toppen

Emmas tips til opskriften

  • Du kan med fordel lave kagen en dag i forvejen – den bliver faktisk kun bedre af at stå i 1-2 dage før servering
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments