Vil du følge med? 👇
Pistaciesnurrer med hvid chokolade og marcipan
Skøn opskrift på snurrer
Pistaciesnurrer med hvid chokolade og marcipan er en af mine absolut favoritter, når det kommer til bagværk og kage. Det er lækker, blød og snasketkage, som har den fineste grønne farve fra pistacieremoncen.
Er du mere til smagen af kardemomme og citron, så kan du også prøve min opskrift på pistaciesnurrer med hvid chokolade og marcipan.
Jeg laver snurrerne med manitoba hvedemel, som er alle tiders til netop dette, da det gør dejen dejlig smidig og luftig. Dermed er det nemmere at snurre dejen, uden den sprækker. Almindelig hvedemel kan også sagtens bruges!
Se en video med den teknik jeg bruger, til at sno mine snurrer.
Pistaciesnurrer med hvid chokolade og marcipan
Antal: 10 stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Dej
- 25 g gær
- 2,5 dl sødmælk
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. sukker
- 500-530 g manitoba hvedemel (eller normal hvedemel)
- 80 g blødt smør, i små tern
Pistacieremonce
- 100 g marcipan, revet
- 100 g hvid chokolade, finthakket
- 100 g smør, blødt i tern
- 60 g sukker
- 50 g usaltede pistacienødder, finthakket
Sukkersirup
- 50 g vand
- 40 g sukker
Derudover
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
Dej
- Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri.
- Har du en røremaskine, kom det da deri og tilsæt æg, sukker, salt og rør rundt (har du ikke, brug blot en elpisker og rør det sammen).
- Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen sammen til den er glat og smidig i ca. 10 minutter ved mellemste hastighed. Tilsæt evt. lidt mere mel hvis dejen er for klistret.
- Ælt nu lidt efter lidt smøren ind i dejen og lad den derefter hævet tildækket i en time.
Pistaciefyld
- Rør marcipan, chokolade, sukker, pistacienødder og smør sammen i en skål.
- Rør kun til det lige netop er blandet. Lad ikke remoncen smelte, da fyldet da har nemmere ved at falde ud af snurrerne.
Sammensætning
- Rul dejen ud til et rektangel på en størrelse på ca. 50 x 30 cm. på et meldrysset bord. Smør remoncen ud på hele dejen.
- Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel over så dejen ligger i tre lag. Rul et par gange eller tre med kagerullen så den flades lidt ud.
- Skær dejen i strimler af ca. 4-5 cm og skær derefter en linje igennem den enkelte strimmel uden at skære helt igennem. Der skal være "to ben" med ca. 1,5 cm. dej der gør at dejen stadig hænger sammen (se en video med teknikken jeg bruger øverst).
- Sno dine snurrer og form dem derefter til snegle.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensel med et sammenpisket æg (tilsæt evt. lidt vand så den bliver lidt tyndere) og bag snurrerne i ovnen i 15-17 minutter ved 210 grader traditionel ovn afhængig af størrelsen.
- Imens laver du din sukkersirup ved at bringe vand og sukker i kog imens du rører. Hold den varm indtil dine snurrer er færdige.
- Når dine brandvarme snurrer tages ud af ovnen, pensler du dem straks med sukkersirup så de får en fin glans når de er kølet af.
- Læg dine snurrer på en rist og lad dem køle af. Drys med pistacie.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere