Vil du følge med? 👇
Pirogger med feta, spinat og champignon
Pirogger til madpakken
Pirogger med feta, spinat og champignon passer perfekt til børnenes madpakke, eller til din frokost. De kunne også lækre at have en på en picnictur!
Du kan altid variere fyldet – i denne omgang har brugt champignon, løg, hvidløg, rød peber, spinat, tomat og feta. Det er en god måde, at få sneget en masse grøntsager ind i bagværk på. Derudover krydrer jeg dem med spidskommen og paprika!
Pirogger med feta, spinat og champignon
Antal: 12 stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Dej
- 4 dl mælk
- 25 g gær
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1,5 spsk. olie
- 200 g rugmel
- 400-450 g hvedemel
Fyld
- 2 rødløg (eller 1 stort), finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 tomater, i små tern
- 150 g brune champignon, finthakket
- 100 g frisk spinat
- 1 rød peber, finthakket
- 150 g feta, smuldret groft
- 2 spsk. olie
- 3 tsk. spidskommen
- 2 tsk. paprika
- 2 spsk. citronsaft
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 3 spsk. sesamfrø
- 3 spsk. hørfrø
- Salt og peber
Sådan gør du
Dej
- Start med at lune mælken og rør gæren ud deri.
- Tilsæt sukker, salt og olie og rør igen.
- Tilsæt rugmel og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Har du en røremaskine, rør da i 5 minutter ved mellem hastighed og tilsæt mel til dejen slipper siderne men stadig hænger fast i bunden.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Fyld
- Sauter finthakket løg, hvidløg, champignon, spidskommen, paprika og salt og peber til det er klar i farven.
- Tilsæt finthakket tomat og spinat, og lad det blive over varmen til spinaten er faldet sammen. Tilsæt til sidst feta.
- Lav ca. 12 klumper dej og rul dem til boller. Brug derefter en kagerulle eller hænderne til at trykke dem til flade cirkler. Fordel én skefuld fyld på de 12 pirogger. Fyldet lægges på den ene halvdel af dejen, hvorefter den anden halvdelen foldes henover, og kanterne trykkes sammen med en gaffel.
- Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø og hørfrø.
- Bag piroggerne i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader alm. ovn.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere