Vil du følge med? 👇
Pastasalat med bagte grøntsager
Hurtig og nem pastasalat
Her får du opskriften på en hurtig og nem pastasalat med bagte grøntsager. Den perfekte hverdagsret, som du både kan nyde til aftensmad, til frokost eller i madpakken næste dag. Derudover så egner den sig også perfekt som tilbehør til et godt stykke kød fra grillen på lune sommeraftener.
Du kan bruge de grøntsager du har – her har jeg brugt gulerod, peberfrugt, broccoli og porrer. Det handler om at tømme ud i køleskabet – squash, sød kartoffel og aubergine kunne også være lækkert!
Denne udgave er vegetarisk, men du kan sagtens også tilføje fx kylling eller falafler.
Jeg blander den med en simple olie-eddike dressing med balsamico for at binde det hele sammen.
Pastasalat med bagte grøntsager
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Pastasalat
- 400 g pasta
- 5 gulerødder, i grove skiver
- 2 porrer, i grove skiver
- 2 peberfrugter, i grove stykker
- 200 g cherry tomater, i halve
- ½ broccoli, i buketter
- 1 rødløg, hakket
- olivenolie
- 2 spsk. tørret basilikum eller timian
- salt og peber
- 1 håndfuld frisk persille, finthakket
Olie-eddike dressing
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep
- 2 spsk. olivenolie
- 3 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
Pastasalat
- Kog pastaen og lad den køle af.
- Snit gulerod, peberfrugt og porrer i grove stykker. Kom det på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og krydderier og bland rundt.
- Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter og lad grøntsagerne køle af.
- Skær tomater i halve og snit rødløg fint.
- Pluk broccolien i buketter og blancher den.
- Find et stort fad og fordel pasta, bagte grøntsager og friske grøntsager herpå. Drys med finthakket persille.
Olie-eddike dressing
- Bland alle ingredienser og smag til med peber og hæld over pastasalaten.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere