Vil du følge med? 👇
Minipizzaer med chorizo og spinat
Nemme minipizzaer
Her får I opskriften på nemme minipizzaer med chorizo og spinat. Brug dem på tapsbordet, til frokost, til aftensmad eller i madpakken.
Fyldet kan varieres lige som du kan lide det. Her har jeg lavet to slags, én med pesto, chorizo og spinat, og én med pesto, kartoffel og champignon.
Du kan med fordel lave en stor portion, og fryse dem ned, så de nemt kan tages op.
Er du på udkig efter ideer til madpakken, så prøv også min opskrift på de nemmeste pizzasnegle.
Minipizzaer med chorizo og spinatfyld
Antal: 8 stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Pizzadej
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 200 g durum mel
- 200 g tipo 00 hvedemel (eller normal hvedemel)
Spinatfyld
- 100 g helbladet spinat, frisk eller fra frost
- 2 fed hvidløg, presset
- olie til stegning
- salt og peber
Ideer til toppings
- grøn pesto
- mozarella ost
- chorizo
- kartoffelskiver
- champignon
- rødløg
- chilliflager
- frisk basilikum
Sådan gør du
Pizzadej
- Rør gær, vand og salt sammen i en røremaskine eller i en skål. Tilsæt olie.
- Tilsæt mel lidt ad gangen og hold igen til sidst, og tilsæt til mel indtil dejen er smidig. Du skal måske bruge lidt mere mel. Har du en røremaskine, tilsæt da mel til dejen slipper siderne men stadig har fat i bunden. Rør dejen godt sammen i 5-10 minutter ved mellem hastighed.
- Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. en time.
Spinatfyld
- Varm en pande op til middel varme og kom olie på. Tilsæt spinat og 2 fed presset hvidløg. Lad det svitse sammen i 3 minutter eller til spinaten er faldet sammen.
Anretning
- Tænd ovnen på 230 grader.
- Brug en kniv eller dejhakker til at lave 8 klumper dej. Form dem til boller og rul dem derefter flade med en kagerulle.
- Smør dine pizzabunde med et tyndt lag pesto og smør ikke helt ud til kanten (så får du en dejlig sprød kant). Kom heller ikke resten af fyldet ud på kanterne!
- Fordel små klumper af mozarella på bunden sammen med et par skefulde af din spinatfyld.
- Fordel også chorizo, rødløg, kartoffel, champignon på bundene og afslut med at drysse med chiliflager. Lav evt. to forskellige slags pizzaer som på billederne.
- Bag i ovnen, én plade ad gangen ved 230 grader i 10-12 minutter.
- Nyd dem lune med frisk basilikum.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere