Nem og cremet tomatsuppe

Her får du min opskrift på en nem og cremet hjemmelavet tomatsuppe, som vi laver igen og igen herhjemme – specielt på travle hverdagsaftener. Denne klassiske tomat suppe kan spises året rundt, men er ekstra lækker og varmende på kølige efterårsdage! Kombinationen af friske tomater, gulerødder masser af krydderier og et strej af fløde er dne perfekte smagskombination!

nem tomatsuppe
nem tomatsuppe
nem tomatsuppe

Nem tomatsuppe

4,75 fra 4 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

  • olivenolie
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 4 store tomater
  • krydderier efter smag (her: 1 tsk. karry, 1 tsk. gurkemeje, ½ tsk. chili, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. timinan)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 4 dl grøntsagsboullion (1 terning)
  • salt og peber

Brødcroutoner

  • 3 skiver brød
  • olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Hak løg fint og pres hvidløget. Sautér begge dele i en stor gryde, til løgene er bløde.
  • Tilsæt krydderier og lad dem stege med et par minutter til det dufter dejligt.
  • Skær gulerod og tomat i tern og tilføj det til gryden. Lad det stege med i 3-4 minutter inden du tilsætter tomatpuré, hakkede tomater og boullionvand.
  • Lad suppen simre ved middel/lav varme under låg i ca. 15 minutter, eller til gulerødderne er møre.
  • Tilføj fløde til suppen.
  • Blend til en cremet konsistens med en stavblender eller brug en blender og smag til med salt, peber og evt. flere krydderier.

Brødcroutoner

  • Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.

Anretning

  • Anret suppen i skåle med brødcroutoner, frisk timian og evt. lidt creme friache.

Emmas tips til opskriften

  • Skift fløden ud med kokosmælk. Se hvordan i min opskrift på tomatsuppe med kokosmælk! 
  • Tilføj flere grøntsager som fx peberfrugt, porrer og kartoffel. 
  • For mere fylde, tilføj da suppehorn eller andre former for pasta. 
  • Jeg laver min hjemmelavede tomatsuppe på en base af friske tomater, som er med til at give den karakteristiske røde farve og en fyldig smag. Vil du gøre det rigtig nemt, så kan du også lave suppen udelukkende på hakkede tomater ved at bruge 4 dåser i stedet for 2.
Kunne du lide opskriften?
4,75 fra 4 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser til tomatsuppe med friske tomater

Friske tomater: Intet slår smagen af friske, solmodne tomater! Er det ikke sæson for solmodne tomater, så bare rolig, de helt almindelige tomater der fås året rundt kan sagtens bruges!

Løg og hvidløg: Løg og hvidløg er basen af denne tomatsuppe, og er med til at give en masser af smag! Rødløg eller skalotteløg kan også bruges.

Gulerødder: Jeg kan godt lige at tilføje gulerødder til min tomatsuppe opskrift, da de er med til at give lidt sødme og en flot farve! Derudover, så gør gulerødder selvfølgelig også suppen ekstra sund!

Krydderier (Karry, Gurkemeje, Chili, Spidskommen, Timian): Jeg krydrer suppen med stødt karry, gurkemeje, chili, spidskommen og timian for at give suppen en masse smag. Har du friske krydderurter kan de selvfølgelig også bruges!

Hakkede tomater & tomatpuré: For at intensivere smagen af tomat bruger jeg en dåse hakkede tomater og en lille dåse tomatpuré.

Madlavningsfløde: Jeg runder suppen af med lidt fløde! Her kan du også bruge kokosmælk, hvis du er mere til det. TIP: Prøv min opskrift på tomatsuppe med kokosmælk.

Grøntsagsbouillon: Tilføjer en masse smag til suppen!

Serveringsforslag til tomatsuppe

Jeg nyder altid den varme suppe med en klat creme fraiche på toppen. Derudover, så laver jeg ofte en portion sprøde brødcroutoner, hvis jeg har noget brød liggende, som er ved at blive tør og kedeligt. Brødet skal blot på panden i lidt smør eller olie og krydres med flagesalt og peber og er med til at give ekstra knas og fylde til suppen.

Ønsker du et mere mættende måltid kan du også servere suppen med friskbagt brød eller tilføje suppehorn eller andre slags pasta.

Tomatsuppe året rundt!

Tomatsuppe kan nydes året rundt, men er selvfølgelig ekstra lækker når du kan lave den med friske, solmodne tomater om sommeren. Solmodne tomater giver en friskhed. Uden for tomatsæsonen kan selvfølgelig du stadig nyde denne lækre suppe! Det er også derfor, at jeg tilføjer både en dåse hakkede tomater og en dåse tomatpuré, for at få ekstra meget smag frem! Vil du gøre det rigtig nemt, så kan du også lave suppen udelukkende på hakkede tomater ved at bruge 4 dåser i stedet for 2.

TIP! Er du også vild med suppe, så har jeg samlet 15 skønne suppeopskrifter til dig, så du kan blive inspireret til dit næste suppemåltid!

Variationer af tomatsuppe

Du kan variere din tomatsuppe med forskellige grøntsager. I denne udgave har jeg fx tilføjet gulerod. Andre ideer er peberfrugt, kartoffel eller porrer.

Jeg laver suppen med madlavningsfløde, men du kan også nøjes med at lave den på vand, hvis du ønsker en lettere og sundere udgave. Hvis du vil, kan du også lave tomatsuppen med en dåse kokosmælk, som er med til at gøre suppen endnu mere cremet. Se min opskrift på tomatsuppe med kokosmælk lige her. En anden mulighed er, at skifte fløden ud med en pakke neutral flødeost eller pikant, for at give endnu mere smag.

Spørgsmål til opskriften (FAQ)

Kan man lave tomatsuppe uden friske tomater?

Du kan sagtens lave tomatsuppe uden friske tomater. Så skal du blot bruge 4 dåser hakkede tomater i stedet for 2.

Kan jeg gøre suppen vegansk?

Ja, for en vegansk version kan du erstatte fløden med en plantebaseret fløde eller kokosmælk.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
4,75 from 4 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments