Havregrynsbar med peanutbutter og chokolade

Nem snack

Har du også en sød sød tand når klokken slår otte og aftensmaden har lagt sig? Så prøv denne opskrift på havregrynsbar med peanutbutter og chokolade.

De er lavet på en masse havregryn, kokosolie, sirup, chokolade og peanutbutter. Med de ingredienser kan de kun smage godt, er du enig?

Baren er bedst, hvis du opbevare den i fryseren. Så sikrer du dig at den holder sin form, da kokoskolien har nemt ved at smelte og blive blød. Tag en bar ud 5 minutter inden du skal spise den, og så er den klar!

Havregrynsbar med peanutbutter og chokolade
Havregrynsbar med peanutbutter og chokolade

Havregrynsbar med peanutbutter og chokolade

4 fra 1 bedømmelse
Antal: 12 stk.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Frysertid 4 timer

Det skal du bruge

  • 130 g havregrynsmel (dine normale havregryn blended )
  • 200 g grovvalset havregryn
  • 100 g lys sirup
  • ½ tsk flagesalt (og lidt til pynt)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 170 g kokosolie
  • 170 g mørk chokolade
  • 200 g peanutbutter crunchy

Sådan gør du

  • Kom 130 g grovvalset havregryn i en minihakker eller blender og blend, så det bliver til helt fint havrefrynsmel.
  • Kom 200 g grovvalsede havregryn, det fine havregrynsmel, sirup, salt og vaniljepulver i en skål.
  • Varm kokosolien op i en gryde eller i mikroovnen, så det bliver helt flydende. Hæld også dette i skålen.
  • Bland det hele godt rundt og tag ca. 100 g (ca. ⅓) fra til senere (skal bruges til pynt). Mas resten af havregrynsmassen ned i en form (ca. 23×23 cm) beklædt med bagepapir. Køl i fryser i ca. 1 time, så bunden sætter sig.
  • Opvarm så chokolade og peanutbutter i gryde og rør det godt sammen. Hæld den flydende chokolademasse over havregrynsbunden og brug det gemte havregrynsmasse til at pynte med. Drys med flagesalt.
  • Kom dine havregrynsbarer i fryseren i ca. 3 timer eller til chokoladen har sat sig. Skær den derefter til 12 firkantede snitter, og tag dem ud af fryseren ca. 5 minutter inden du skal spise dem.
    OBS: Baren er bedst, hvis du opbevare den i fryseren. Så sikrer du dig, at den holder sin form, da kokoskolien ellers vil gå fra fast form til flydende form.
Kunne du lide opskriften?
4 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Havregrynsbar med peanutbutter og chokolade
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
4 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments