Vil du følge med? 👇
De bedste spinatboller
Bløde spinatboller
Friskbagte boller med smør er altså noget af det bedste jeg ved! Her får du min opskrift på de bedste spinatboller, hvis jeg altså selv skal sige det;) De er bløde og saftige, og så har de de fineste grønne farve.
Nyd dem til morgenmad, frokost eller i madpakken. Det er fyldt med kerner, så de har også noget bid. Du kan bare bruge de kerner du har i skuffen.
Lad dig ikke skræmme af spinaten, det er ikke noget man kan smage. Det gør dem blot lidt sundere!
Prøv også: min opskrift på krydrede æbleboller.
Spinatboller
Antal: 12 stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 200 g frossen spinat (jeg brugte det i kugler)
- 3 dl kogende vand
- 30 g gær
- 60 ml neutral olie
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 2 dl. blandede kerner (fx. hampefrø, solsikkefrø, chiafrø, hørfrø)
- 200 g Manitoba Hvedemel (eller fuldkornshvedemel/grahamshvedemel)
- 400 g Hvedemel
- 1 æg til pensling
- blandede kerner til pynt
Sådan gør du
- Find en skål (eller røremaskine) og overhæld den frosne spinat med det kogende vand så spinaten kan tø op.
- Tilsæt gær og rør det godt sammen.
- Tilsæt også olie, sukker, salt og kerner og rør rundt igen.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst. Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
- Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
- Form 12 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med blandede kerner. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varm luft. Har du sat dem tæt sammen i en form eller et fad som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade, så giv dem 18-20 minutter. Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere