Vil du følge med? 👇
Chokoladeboller med kardemomme
Bløde chokoladeboller
I dag har jeg bagt disse bløde chokoladeboller med kardemomme. En skøn bolle, som kan nydes lige som den er, eller med smør eller ost. Er du ikke til kardemomme, så kan dette sagtens undlades, og så får du en helt klassisk chokoladebolle.
Jeg har bagt dem i en springform, hvilket gør, at de forbliver dejligt svampede og bløde – hele vejen rundt.
Chokoladebollerne er lavet med den samme dej som i min opskrift på krydrede æbleboller. Her har jeg blot tilføjet æble i stedet for chokolade.
Chokoladeboller
Antal: 12 stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 3 dl mælk (eller vand)
- 30 g gær
- 60 ml neutral olie
- 1½ spsk. sukker
- 1,5 tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
- 100 g grahamsmel (eller øland mm)
- 350-400 g hvedemel
- 100 g chokolade
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt olie, sukker, kardemomme og salt. Rør rundt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold lidt igen til sidst.
- Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
- Hak chokoladen, og fold den ind i dejen.
- Lad dejen hæve i en skål lunt og tildækket i en time.
- Form 12 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft. Har du sat dem tæt sammen i en form som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade så giv dem 18-20 minutter.
- Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere