Koldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Mangler du et lille eftermiddags projekt? Så prøv denne skønne koldskål med hjemmelavede kammerjunkere, og så er du næsten garanteret at komme i sommerstemning. Både koldskål og kammerjunkere er lavet med ægte vanilje fra Tørsleffs vaniljestænger – og det kan altså smages, mums! Derudover har jeg også tilsat en smule citronskal til begge dele, som også giver en lækker syrlig smag. Inspiration til opskriften på kammerjunkere, har jeg fundet hos Mette Blomsterberg, hvor jeg har tilsat citronskal. Ellers vil jeg bare ønske jer alle en god dag i det herlige solskinsvejr!
Koldskål med hjemmelavede kammerjunkere
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kammerjunkere
- 250 g hvedemel
- 100 g sukker
- 100 g blødt smør
- 2 tsk. bagepulver
- ½ dl mælk
- ½ stk. vaniljestang
- 1 æg
- ½ øko citron, revet skal
Koldskål
- ½ vaniljestang
- 4 æggeblommer (evt. pasteruriserede)
- 120 g sukker
- 4 dl tykmælk
- 1 liter kærnemælk
- ½ øko citron, revet skal plus saft
Sådan gør du
Kammerjunkere
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud. Brug en ske og lidt af sukkeret til at mase ned i vaniljekornene, så kornene skilles ad.
- Bland mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og citronskal i en skål og smuldre nu sørret deri. Ælt det sammen kort.
- Tilsæt æg og mælk og ælt i igen for at samle dejen.
- Tril små kugler (ca 5 g) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Brug en finger til at trykke en lille fordybning i mindten af dem alle.
- Bag i ovnen i 18 minutter ved 150 grader. Lad dem køle helt af på en rist inden servering, og inden du kommer dem i en dåse.
Koldskål
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud. Brug en ske og lidt af sukkeret til at mase ned i vaniljekornene, så kornene skilles ad.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
- Pisk kærnemælk og tykmælk i. Tilsæt evt. mere tykmælk, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
- Riv citron skal i, og pres også saften fra citronen i.
- Server koldskålen iskold med hjemmelavede kammerjunker og friske jordbær.
