Vil du følge med? 👇
Julegranola
Skøn granola
Her får du opskriften på en skøn julegranola! Ved at krydre din granola med kanel, ingefær, nelliker og kardemomme, så får du en dejlig smag frem af jul.
Du kan nyde din granola oven på yoghurt, skyr, chiagrød eller med mælk. Jeg topper den med skiver af mandarin, fordi de netop er i sæson i vinteren.
Prøv også: min opskrift på sprød granola med mandler og kokos <<


Julegranola
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 300 g grovvalsede havregryn
- 150 g græskarkerner
- 100 g solsikkekerner Reklamelink
- 100 g chiafrø Reklamelink (eller hørfrø)
- 100 g kokosmel Reklamelink
- 100 g hakkede mandler
- 1½ dl lys sirup (eller ahornsirup – jeg brugte den lyse billige sirup fra rema)
- 1¼ dl smagsneutral olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk. stødt kanel Reklamelink
- 1 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt nelliker
- 1 tsk. stødt kardemomme Reklamelink
- 100 g tranebær eller rosiner (skal først i efter)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
- Hak mandler groft om kom dem i en skål sammen med havregryn, græskarkerner, solsikkekerner, chiafrø, kokosmel, sirup, olie, salt, kanel, ingefær, nelliker og kardemomme. Rør det godt sammen.
- Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 45-55 minutter. Rør rundt hver 10. minut, så din granola bliver jævn ristet.
- Lad granolaen køle af på en rist og tilføj så tranebær. Hæld den først over i et glas/dåse når den er kølet helt af.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere