Vil du følge med? 👇
Klassisk bruschetta med frisk tomat
Bruschetta – den nemmeste forret
Klassisk bruschetta med frisk tomat er den nemmeste forret, som hitter hos de fleste. Derudover, så tager det ikke mere end 25 minutter at bikse sammen.
Du kan bruge det som en snack, en forret, tilbehør til aftensmaden eller som et farverigt indslag til tapasbordet.
Er du vild med bruschetta, så prøv også min opskrift med bagt fyld af tomat, feta og oliven.


Klassisk bruschetta med frisk tomat
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 flute
- 1 rødløg, finthaket
- 3 tomater, finthakket
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamico
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- evt. balsamico glace
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Hak tomat fint og kom det i en si. Drys med lidt groft salt og rør rundt, så noget af væden trækkes ud af tomaterne.
- Imens hakker du rødløg fint. Kom det i en skål.
- Tilsæt olivenolie og balsamicoeddike.
- Tilsæt tomaterne og krydder med salt og peber.
- Skær dit flute i skiver og kom dem i ovnen i ca. 5 minutter, så brødet får en sprød overflade.
- Tag brødet ud og gnid hvidløget på brødet, så det får en dejlig smag.
- Fyld tomatmassen på brødet og bag i ovnen i ca. 5 minutter yderligere, eller til de er sprøde.
- Server straks, og pynt med frisk basilikum og evt. balsamico glace.
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!