En nem og hurtig snack eller appetizer

Hvis der er noget, jeg elsker at servere til en festlig anledning som nytår eller som en del af et brunchbord, så er det parmaruller med rucola og mozzarella. De er små og elegante – helt perfekte som en let forret eller en hapser, mens gæsterne nyder en velkomstdrink. De friske ingredienser som rucola og agurk giver rullerne en sprødhed, mens mozzarellaen tilføjer en cremet konsistens. Og så er der selvfølgelig den salte, delikate parmaskinke, der binder det hele sammen.

Se ogsåSnacks & appetizers til nytårforretter til nytårsalater til nytårdesserter til nytårkartofler til nytår.

Parmarulle med mozzarella
Parmarulle med mozzarella
Parmarulle med mozzarella

Parmaruller med rucola og mozzarella

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • 10 stk. prosciutto di Parma (parmaskinke)
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 kugle mozzarella
  • ½ agurk
  • 5 skiver soltørret tomat
  • balsamico glace
  • friskkværnet salt og peber

Sådan gør du

  • Fordel parmaskinke på et skærebræt så det netop dækker hinanden og du skaber en form for "bund".
  • Skær agurk i tynde stave.
  • Fordel rucola, mozzarella, agurk, skiver af soltørret tomat i bunden. Top med balsamico glace og krydder med salt og peber.
  • Rul forsigtigt sammen til en stram rulle. Brug en skarp kniv til at skære rullen i mindre skiver.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser i parmaruller med rucola og mozzarella

For at lave disse lækre parmaruller skal du bruge prosciutto di Parma, som giver en silkeblød og salt smag, der binder hele retten sammen. Rucola tilføjer en skarp friskhed, mens mozzarellaen med sin cremede konsistens skaber balance. Agurk bidrager med sprødhed og saftighed, og de søde soltørrede tomater giver en intens smagskontrast. Balsamico glace er prikken over i’et med sin søde og syrlige smag, og et let drys af friskkværnet salt og peber fremhæver de enkelte ingredienser.

Tips til de bedste parmaruller

  • Rul forsigtigt: Parmaskinken kan være lidt skrøbelig, så vær forsigtig, når du ruller fyldet ind. Brug evt. lidt husholdningsfilm til at holde dem på plads, hvis du laver mange ad gangen.
  • Skær fyldet i ensartede stykker: Det gør det meget nemmere at få pæne ruller. Skær mozzarella og agurk i aflange strimler, og hold rucolaen i små buketter.
  • Servering: Dryp balsamico glace hen over rullerne lige inden servering for et flot og festligt touch.

Videoopskrift

Serveringsforslag

Parmarullerne kan serveres på mange måder. Til nytår kan de være en del af et elegant tapasbord sammen med små kanapéer og champagne. Jeg elsker også at servere dem som en lille forret på et fad med nogle farverige grøntsagsstænger og dip ved siden af.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Kan jeg lave dem på forhånd?

Ja! Du kan lave dem om formiddagen og opbevare dem i køleskabet, indtil de skal serveres. Vent dog med balsamico glace, så de ikke bliver bløde.

Kan jeg bruge en anden skinke?

Selvfølgelig! Serrano eller lufttørret skinke fungerer også godt, hvis du ikke har prosciutto.

Hvor længe kan de holde sig?

De er bedst samme dag, men kan holde sig op til 24 timer i køleskabet. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 435
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments