Vil du følge med? 👇
Pandekagekage
Pandekagekage – den nemmeste lagkage, der smager fantastisk
Hvis du elsker pandekager og kage, så er denne pandekagekage lige noget for dig! Den er supernem at lave og smager helt fantastisk med lag af bløde pandekager, cremet vaniljecreme og friske bær. Perfekt til en hyggelig dessert! Du kan lave dejen og pandekagerne i forvejen, så du ikke skal stå i køkkenet i sidste øjeblik.



Pandekagekage
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Pandekager
- 40 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- knivspids salt
- 3 dl mælk
- 150 g hvedemel (ca. 2,5 dl)
- evt revet citronskal (økologisk citron)
- smør til stegning
Vaniljecreme
- ½ liter fløde
- 6 spsk. cremefraiche (gerne 38%)
- 100 g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
Derudover
- frisk bær (fx jordbær, blåbær, hindbær mm. )
- citronmelisse (til pynt, kan undlades )
- mørk chokolade
- hindbærmarmelade
Sådan gør du
Pandekager
- Kom sukker, vaniljesukker, kardemomme, salt, og og evt. revet citronskal i en skål. Pisk godt sammen og tilføj så mælk imens du pisker.
- Sigt melen i skålen og pisk igen kort så dejen er ensartet og samlet.
- Varme en slip-let pandekagepande op med lidt smør. Jeg bruger en pandekage pande med Ø: 24 cm.
- Steg pandekagerne ved lav til middel varme til de bliver gyldne og får fine, brune pletter.
- Der bliver 8-10 stk. al efter størrelse og tykkelse.
Vaniljecreme
- Kom fløde, creme fraiche, vaniljesukker og flormelis i en skål. Pisk til en fast creme.
Sammensætning
- Placer en pandekage på et fad efterfulgt at et tyndt lag hindbær marmelade og vaniljecreme. Fortsæt til du ikke har flere pandekager og afslut med creme på toppen. Det er en smagssag hvor meget hindbærmarmelade du vil have i kagen – måske det bare er på hver anden eller hver tredje pandekage.
- Pynt med grofthakket chokolade og friske bær.
- TIP! Hvis du vil gøre kagen lidt mere stabil, så brug små træspyd eller tandstikker til at stikke i kagen inden du smider det sidste lag på.
Emmas tips til opskriften
- Citronskal kan sagtens undlades, hvis du ønsker en helt, simpel pandekage.
- Prøv at tilføje 1 tsk. kardemomme til dejen for lidt mere smag.
- Du kan sagtens lave dejen i forvejen og gemme i køleskabet. Dejen kan godt stå natten over – så skal du blot lige piske den sammen igen.
- Hvis du vil gøre kagen lidt mere stabil, så brug små træspyd eller tandstikker til at stikke i kagen inden du smider det sidste lag på.
- Du kan også lave kagen med chokoladeskum eller hindbærskum og fylde kagen med bananskiver.
Sådan får du den perfekte pandekagekage
Den vigtigste del af kagen er pandekagerne – de skal være tynde, bløde og nemme at stable. En god tommelfingerregel er at bruge en slip-let pande og bage dem ved middelvarme, så de ikke bliver for mørke. Hvis du vil have lidt ekstra smag, kan du tilsætte lidt revet citronskal i dejen – det giver et frisk pift. Vaniljecremen skal være luftig og fyldig. Pisk sammen til du har en lækker, cremet konsistens.
Når du samler kagen, så skift mellem et lag pandekager og lag vaniljecreme og lidt hindbærmarmelade. Slut af med et lag creme på toppen og pynt med friske bær og lidt revet chokolade. Sæt kagen på køl i en times tid – så bliver den endnu bedre!
Tip! Du kan også sagtens lave pandekagerne uden æg – se min opskrift her.

Serveringsforslag og variationer
Pandekagekagen kan nemt tilpasses efter smag og årstid. Om sommeren elsker jeg at bruge friske jordbær og blåbær, mens jeg om vinteren bruger banan og chokolade. Du kan også prøve at tilføje et lag nutella mellem pandekagerne eller smøre et tyndt lag lemon curd for en syrlig kontrast. Hvis du vil have en lidt lettere kage, kan du skifte vaniljecremen ud med græsk yoghurt rørt med honning og vanilje.
Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Kan jeg lave pandekagekagen dagen før?
Du kan lave dejen til pandekagerne dagen før, men jeg ville først stege og samle kagen på dagen for det bedste resultat.
Hvilke andre frugter kan jeg bruge?
Du kan bruge næsten alt! Mango, kiwi, banan eller passionsfrugt er lækkert!