Vil du følge med? 👇
Orange hummus med gulerod og sød kartoffel
Cremet hummus i ovn
Her får du opskriften på en anderledes hummus! Jeg kalder den orange hummus med gulerod og sød kartoffel. Til forskel fra en klassisk hummus, så bager jeg alle ingredienser i ovnen, hvorefter jeg blender dem med kikærter. Den får masser af smag fra citron, hvidløg og chili, og så får den en skøn konsistens fra mandlerne, som også kommer med i ovnen.
Hummus kan bruges på mange måder! Brug den som dip til grøntsagsstave, i en buddha bowl, som smørelse i en sandwich eller på lune fladbrød.
Hummus med gulerod og sød kartoffel
Antal: 1 portion
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 2 gulerødder, skrællet og i tern
- 130 g sød kartoffel, skrællet og i tern
- 5 fed hvidløg, pillet og hele
- ½ økologisk citron, skåret i skiver
- 50 g mandler
- ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
- ½ dl olivenolie
- ½ dåse kikærter (120 g drænet vægt)
- ½ dl koldt vand
- 1 tsk. sambal oelek (kan undlades)
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartoffel og gulerod og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad.
- Skær citronen i skiver og pres saften i fadet. Læg også skiverne i fadet.
- Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler.
- Hæld olivenolie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Krydder med salt og peber.
- Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varmluft.
- Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek og vand. Blend til du får en cremet masse, og tilsæt evt. en smule mere olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens.
- Ønsker du din hummus stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg (det afhænger af hvor stærke dine hvidløg er). Smag til med salt og peber.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere