Vil du følge med? 👇
Kartoffelfad med oksekød og grønt
Kartoffelfad i ovn
Kartoffelfad med oksekød og grønt er en skøn og mættende hverdagsret for hele familien. Alle ingredienser samles i et fad og derefter bages det i ovnen, hvor det kan trække en masse smag til sig.
Retten består af en cremet kødsovs lavet på tomat, oksekød, champignon, fløde og en masse krydderier. Derudover består den af en god omgang grøntsage og selvfølgelig kartofler.
Det er en simpel ret, der blot kræver lidt snittearbejde og tid i ovnen.
Prøv også: min opskrift på græsk kartoffelfad med oksekød, feta og grønt.
Kartoffelfad med oksekød og grønt
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Kødsovs
- 400 g oksekød, hakket
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 200 g champignon, grofthakket
- 1 spsk. timian
- ½ spsk. mild paprika
- 1 tsk. stødt chili
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure
- ½ oksebouillon (bare terningen, ingen vand)
Derudover
- 900 g kartofler, i tynde skiver, evt revet på mandolinjern eller anden fiks maskine
- 1 squash, i tynde skiver
- 3 gulerødder, i tynde skiver
- 1 tomat, i skiver
- 1 kugle mozzarella, revet i små stykker
- 250 ml madlavningsfløde (jeg brugte 15 %)
- frisk rosmarin, timian eller basilikum til toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varm luft.
- Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt timian, chili, salt og peber og lad det blive brunet af så det dufter dejligt i hele hytten.
- Tilsæt nu champignon og lad det blive svitset et par minutter inden du bruner kødet.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og din bouillonterning. Lad det småsimre i 10 minutter. Smag til, der skal gerne være smæk på smagen så tilsæt evt. lidt større mængde krydderier efter smag.
- Find et fad og kom kødsovsen i bunden efterfulgt af et lag af kartoffel, squash og gulerod. Fortsæt til du ikke har mere kød eller grønt. For hvert lag hælder du også en sjat fløde i til du ikke har mere.
- Fordel tomatskriver på toppen sammen med mozzarella og bag i ovnen i 50-60 minutter eller til kartoflerne er møre. Rør i det nogle gange, så toppen ikke brænder på.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere