Frokost & aftensmad

Grillspyd med kylling, grønt og halloumi

Min kære veninde introducerede mig for nylig for halloumi ost, en slags grillost som kan bruges i varme som kolde retter eller som erstatning af kød i vagterretter. Her har jeg smidt osten på en omgang lækre grillspyd med kylling og grønt. De er vendt i en marinade af krydderurter, olivenolie, citron og hvidløg. Jeg har bagt dem i ovnen på min grillpande, men de kan også sagtens laves i ovnen. Det var opskriften på en hurtig, sund og simpel aftensmad! God weekend til jer.

Grillspyd med kylling, grønt og halloumi

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Grillspyd i blød2 t
Antal: 12 stk

Ingredienser

Marinade

  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk purløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ citron, saften herfra
  • 6 spsk. olivenolie
  • 1 tsk salt
  • lidt peber

Spyd

  • 1 squash, i grove stykker
  • ½ aubergine, i grove stykker
  • 1 peberfrugt, i grove stykker
  • 2 rødløg, i grove stykker
  • 150 g blommetomater, hele
  • 350 g kylling, i grove stykker
  • 200 g halloumi ost, i grove skiver

Sådan gør du

  • OBS: Bruger du træspyd, skal du starte med at sætte dine spyd i blød i vand i ca. to timer inden du skal bruge dem. Så undgår du at de brænder på i ovnen.

Krydderurte-mariande

  • Hak krydderurterne fint og kom dem i en skål. Pil og pres hvidløgene og kom også dem i skålen sammen med saften fra citronen, olie, salt og peber. Rør rundt.

Grillspyd

  • Skær alle ingredienser i passende størrelser til dine spyd og kom dem i en stor skål (eller pose). Hæld marinaden deri og bland det hele godt sammen.
  • Fordel skiftevis de forskellige ingredienser på dine spyd og læg dem derefter på en grill, i en grillpande eller på en bageplade med et stykke bagepapir.
  • Grill eller bag dine spyd i 15 minutter eller til kyllingen er gennemstegt. Husk at vende dem undervejs!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering