Finsk brød småkager

Her får du en klassisk opskrift på den skønne julesmåkage, finskbrød, som jeg bager hvert år, når det er juletid. De kan selvfølgelig bages året rundt, men jeg synes specielt, at de hører sig julen til.

Opskriften er super nem at gå til, da selve dejen består af ret så få ingredienser. Den består af mel, smør (ikke blandingsprodukter) og sukker.

TIP! Er du på udkig efter andre julesmåkager, så se alle mine opskrifter til julen lige her <<

Finskbrød opskrift

Det er en gammel opskrift på finskbrød, som jeg har fra min kærestes farmor, og derfor kalder vi dem også ‘farmors finskbrød’ herhjemme. Jeg pynter mine finske brød med perlesukker og grofthakkede mandler. Andre ideer til pynt kunne være grofthakkede hasselnødder eller myntesukker.

TIP! Er du vild med julesmåkager så prøv også min opskrift på vaniljekranse eller brunkager <<

Opskrift finskbrød:

Finskbrød

Vær den første til at bedømme!
Antal: 115 stk.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Hviletid 1 time
Samlet tid 1 time 17 minutter

Det skal du bruge

  • 500 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. hjortetaksalt (kan undlades)
  • 375 g smør
  • 1 æg (til pensling)
  • mandler
  • perlesukker

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, sukker og salt i en skål eller i en røremaskine.
  • Smuldr smørret i skålen og saml dejen med æg til sidst. Ælt sammen til du har en ensartet dej. Bruger du røremaskine, så brug K-spaden.
  • Kom dejen i en gennemsigtig frostpose og sæt dejen på køl i minimum en time.
  • Rul dejen ud til stænger på ca. 1 cm tykkelse på et meldrysset bord. Tryk stængerne let flade med tommelfingeren.
  • Pensl stængerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker og grofthakkede mandler.
  • Skær stængerne i stykker på ca. 4 cm og placer dem på en bageplade med bagepapir med lidt mellemrum.
  • Bag i ovnen ved 180° varmluft i ca. 7-10 minutter eller til de er gyldne. Hold øje, ikke alle ovne er ens!
  • Lad småkagerne køle af på en ris og opbevar dem i en tætlukket beholder.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan opbevare dejen i køleskabet 1 1/2 uge. Du kan også fryse dejen. 
  • Du kan sagtens fryse dine færdigbagte småkager og tage mindre portioner op hen ad vejen.
  • Er du til smage af citron, så prøv at tilføje lidt revet citronskal. 
  • Hjortetaksalt tilføjer sprødhed til bagværk. Har du det ikke på lager, så kan det sagtens undlades. 
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
finskbrød
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments