Cæsarsalat med crispy kylling

Cæsarsalat med crispy chicken
Cæsarsalat med crispy chicken

Hjemmelavet cæsarsalat

Her får du en skøn opskrift på hjemmelavet cæsarsalat med crispy kylling. En enkelt, sund og top lækker måltidssalat, som både kan spises til frokost, aftensmad og i madpakken dagen efter.

Jeg laver den med panko-paneret kylling, som gør kyllingen rigtig sprød og lækker! Derudover laver jeg mine egne saltmandler og brødcrutoner. Du får også opskriften på en hjemmelavet cæsar dressing. Har du ikke tiden eller ingredienserne til at kaste dig ud i den, så kan du også købe dig til en. Jeg synes, at Cardin’s cæsar dressing fra Søstrene Grene er rigtig god.

Opskriften er nem at gå til – udover førnævnte lækre sager består den også af klassisk romainesalat, oliven og friske parmesanflager.

TIP! Prøv også min opskrift på klassisk cæsarsalat lige her!

Cæsarsalat med crispy chicken

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Det skal du bruge

Saltmandler

  • 100 g mandler
  • 2 spsk. salt
  • 1 dl kogende vand

Brødcrutoner

  • 4 skiver brød
  • olivenolie
  • tørret timian
  • salt og peber

Crispy chicken

  • 2-3 kyllingebryst
  • 1-2 æg, sammenpisket
  • salt og peber
  • pankorasp
  • olie til stegning

Cæsardressing

  • 2 dl smagsneutral olie (fx solsikke eller rapsolie)
  • 2 æggeblommer (stuetemperatur)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ tsk. sennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber
  • 40 g friskreven parmesanost
  • 1 spsk. worcestershire sauce

Salat

  • romaniesalat eller hjertesalat
  • 2 gode håndfuld blandet salat af en anden slags
  • grønne oliven uden sten
  • frisk parmesanost

Sådan gør du

Saltmandler

  • Kog vandet og rør salten ud i en skål. Tilsæt mandler og lad dem stå i blød i 25-30 minutter og fordel dem derefter på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med lidt ekstra salt og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Hold øje og vend dem undervejs!

Brødcrutoner

  • Skær brødet ud i tern og vend dem i olivenolie og krydderier. Rist på panden til de bliver sprøde.

Crispy chicken

  • Skær kyllingen over på langs, så du får 4 flade stykker kylling.
  • Pisk æg, salt og peber sammen og vend kyllingen heri. Vend den derefter i en skål med pankorasp.
  • Friter kyllingerne i en dyb pande eller gryde med godt med olie ved omkring 175 grader til kyllingen er gennemstegt og får en gylden farve. Skær kyllingen i strimler.

Cæsardressing

  • Kom olie, æggeblomme (ved stuetemperatur), hvidløg, sennep, eddike, parnesanost og citron i en blenderskål (med høje kanter) og brug en stavblender til at lave din dressing. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd. Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens.
  • Smag til med worcestershire sauce, salt og peber.

Salat

  • Find en stor skål og fordel salat og oliven deri. Tilsæt kylling, brødcrutoner og mandler og rør rundt.
  • Afslut med at rive parmesanosten i flager over salaten og server med din cæsardressing.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 421
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments