Vil du følge med? 👇
Cæsarsalat med crispy kylling
Hjemmelavet cæsarsalat
Her får du en skøn opskrift på hjemmelavet cæsarsalat med crispy kylling. En enkelt, sund og top lækker måltidssalat, som både kan spises til frokost, aftensmad og i madpakken dagen efter.
Jeg laver den med panko-paneret kylling, som gør kyllingen rigtig sprød og lækker! Derudover laver jeg mine egne saltmandler og brødcrutoner. Du får også opskriften på en hjemmelavet cæsar dressing. Har du ikke tiden eller ingredienserne til at kaste dig ud i den, så kan du også købe dig til en. Jeg synes, at Cardin’s cæsar dressing fra Søstrene Grene er rigtig god.
Opskriften er nem at gå til – udover førnævnte lækre sager består den også af klassisk romainesalat, oliven og friske parmesanflager.
TIP! Prøv også min opskrift på klassisk cæsarsalat lige her!
Cæsarsalat med crispy chicken
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Saltmandler
- 100 g mandler
- 2 spsk. salt
- 1 dl kogende vand
Brødcrutoner
- 4 skiver brød
- olivenolie
- tørret timian
- salt og peber
Crispy chicken
- 2-3 kyllingebryst
- 1-2 æg, sammenpisket
- salt og peber
- pankorasp
- olie til stegning
Cæsardressing
- 2 dl smagsneutral olie (fx solsikke eller rapsolie)
- 2 æggeblommer (stuetemperatur)
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ tsk. sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- ½ citron, saften herfra
- salt og peber
- 40 g friskreven parmesanost
- 1 spsk. worcestershire sauce
Salat
- romaniesalat eller hjertesalat
- 2 gode håndfuld blandet salat af en anden slags
- grønne oliven uden sten
- frisk parmesanost
Sådan gør du
Saltmandler
- Kog vandet og rør salten ud i en skål. Tilsæt mandler og lad dem stå i blød i 25-30 minutter og fordel dem derefter på en bageplade med bagepapir.
- Drys med lidt ekstra salt og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Hold øje og vend dem undervejs!
Brødcrutoner
- Skær brødet ud i tern og vend dem i olivenolie og krydderier. Rist på panden til de bliver sprøde.
Crispy chicken
- Skær kyllingen over på langs, så du får 4 flade stykker kylling.
- Pisk æg, salt og peber sammen og vend kyllingen heri. Vend den derefter i en skål med pankorasp.
- Friter kyllingerne i en dyb pande eller gryde med godt med olie ved omkring 175 grader til kyllingen er gennemstegt og får en gylden farve. Skær kyllingen i strimler.
Cæsardressing
- Kom olie, æggeblomme (ved stuetemperatur), hvidløg, sennep, eddike, parnesanost og citron i en blenderskål (med høje kanter) og brug en stavblender til at lave din dressing. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd. Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens.
- Smag til med worcestershire sauce, salt og peber.
Salat
- Find en stor skål og fordel salat og oliven deri. Tilsæt kylling, brødcrutoner og mandler og rør rundt.
- Afslut med at rive parmesanosten i flager over salaten og server med din cæsardressing.