Vil du følge med? 👇
Tortellini bolognese
Tortellini med kødsovs
Tortellini bolognese er en nem og familievenlig hverdagsret som smager himmelsk! Det er smovset comfortfood som hurtigt nemt kan bikses sammen. Den klassiske pasta bolognese er en favorit hos både børn og voksne, og derfor er jeg sikker på, at denne opskrift også vil gå rent hjem hos dig. Ved at bruge tortellini i stedet for almindelige pastaer får du en smovset og ikke mindst mættende ret. Det hele vendes sammen i et fad og bages i ovnen.
Der er ikke sparet på osten. Saucen er lavet med ricotta, og så topper jeg den med frisk mozzarella ost og parmesan. Men bare rolig, der gemmer sig også en masse grøntsager i retten som gulerod, quash og champignon.
Bruge den tortellini variant du bedst kan lide – her har jeg brugt en variant med skinke og ost. Er du helt tosset med tortellini, så kan du også prøve min opskrift på tortellini salat med rucola, avocado og asparges.
Tortellini bolognese
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Kødsauce
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg, presset
- 200 g champignon, hakket
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk. timian, stødt
- ½ spsk. basilikum, stødt
- 1,5 spsk. oregano, stødt
- 1,5 tsk. salt
- peber
- 2 store gulerødder, revet
- ½ squash, revet
- 1 frisk chili, fint hakket (efter smag, tørret kan også bruges)
- 1 tsk. rørsukker
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomaket
- olie
Derudover
- 2 pakker tortellini (500 g), vælg den variant du elsker mest
- 250 g ricottaost
- 1 kugle mozarella ost
- evt. en smule friskreven parmesan (kan undlades)
- frisk timian og/eller frisk basilikum til pynt
Sådan gør du
Kødsauce
- Brun kødet i olie så det får en god stegeskorpe og smagen kommer frem. Tilsæt derefter løg og hvidløg og lad det stege med til løgene er bløde. Tilsæt så champignon.
- Tilsæt krydderier, salt, peber, rørsukker, æblecidereddike, gulerod, squash og chili. Lad det stege med i ca. 5 minutter ved middel varme.
- Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater og lad saucen simre unde låg ved svag varme i en times tid (har du ikke tiden, kan du blot lade det stå i 20 minutter). Smag retten til, måske du ønsker flere krydderier!
- Afslut med at røre ricottaosten i ved lav varme.
Sammensætning
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Kog dine tortellini efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af.
- Find et ildfast fad og hæld kødsaucen deri sammen med dine tortellinis. Rør godt rundt og top så med mozzarellaost og eventuelt lidt friskreven parmesanost.
- Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter eller til osten er sprød. Pynt med frisk timian.