Vil du følge med? 👇
Syltede rødbeder
Hjemmesyltede rødbeder
Syltede rødbeder er en gammeldags delikatisse som får minderne tilbage på mormors køkken. Rødbederne kan nydes oven på en klassisk leverpostejmad, til frikadellerne eller som topping på brændende kærlighed.
Jeg vil altid foretrække at hjemmesylte mine rødbeder frem for at købe dem i supermarkedet, ligesom jeg også altid selv vil sylte mine rødløg. Begge del er utrolig nemt, da det kun kræver vand, eddike og sukker.
Hop direkte til rødbede opskriften her <<
Hvor længe kan syltede rødbeder holde sig?
Syltede rødbeder kan holde sig i rigtig lang tid, hvis bare du sørger for, at opbevare dem korrekt. Hvis du kommer dem i et skoldet glas med et tæt sluttet låg, evt skyllet med Atamon, kan de holde sig i omkring 4 måneder. Hvis du har åbnet glasset, kan de holde sig i 1-2 måneder. Opbevar de syltet rødbeder dem i køleskabet
Hvordan laver man syltede rødbeder
Du kan nemt og hurtigt laver dine egne syltede rødneder derhjemme. Fremgangsmåden er meget simpel: Start med at koge og rødbederne med skrald i ca. en time. Gnub derefter skraldet af, og skær rødbederne i skiver. Placer dem i et skoldet glas og overhæld med din lage til rødbeder. Lagen koges sammen af sukker, vand, eddike og salt.
Hvor længe skal syltede rødbeder trække?
Du får det bedste resultat, hvis du lader dine rødbeder trække en dag. Dog behøves dette ikke, og du kan godt spise dem, når de er kogt og hældt på glas. Dog er smagen best, når de lige har fået lov til at stå i køleskabet og trække smag i minimum et par timer.
Hvad spiser man syltede rødbeder til?
Hjemmesyltet rødbeder kan serveres som tilbehør til en lang række retter! De er en klassisk følgesvend til smørrebrød, især når de serveres med leverpostej. Du kan også bruge dem i salater, sandwich eller som topping på brændende kærlighed. Derudover, så er de et must på jule– og påskebordet hvis du spørger mig!
Peberrod i syltede rødbeder?
Mange vælger at tilføje en smule peberrod til deres gammelsags syltede rødbeder. Dette giver et ekstra krydret twist og kan være rigtigt lækkert! Jeg har ikke tilføjet det i min opskrift, men prøv dig frem!
Opskrift på hjemmesyltede rødbeder:
Syltede rødbeder
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 kg rødbede
- 1 spsk. salt
- 3 dl vand
- 3 dl eddike
- 3 dl sukker
Sådan gør du
- Kog rødbederne i en stor gryde med vand og salt i ca. en time, eller til de er møre. Lad skraldet blive på rødbederne – så er det nemmere at få af efter.
- Smid rødbederne i koldt vand efter kogning. Gnub skraldet af rødbederne (tag evt. en gennemsigtig pose på hænderne, så du ikke får helt røde fingre).
- Skær rødbederne i skiver og kom dem i et skoldet glad.
- Kom rødbederne i et skoldet glas.
- Kog vand, eddike og sukker op kort, og hæld det over rødbederne.
- Sæt låg på med det samme og sæt derefter på køl.