Hjemmesyltede rødbeder

Syltede rødbeder er en gammeldags delikatisse som får minderne tilbage på mormors køkken. Rødbederne kan nydes oven på en klassisk leverpostejmad, til frikadellerne eller som topping på brændende kærlighed.

Jeg vil altid foretrække at hjemmesylte mine rødbeder frem for at købe dem i supermarkedet, ligesom jeg også altid selv vil sylte mine rødløg. Begge del er utrolig nemt, da det kun kræver vand, eddike og sukker.

Hop direkte til rødbede opskriften her <<

syltede rødbeder

Hvor længe kan syltede rødbeder holde sig?

Syltede rødbeder kan holde sig i rigtig lang tid, hvis bare du sørger for, at opbevare dem korrekt. Hvis du kommer dem i et skoldet glas med et tæt sluttet låg, evt skyllet med Atamon, kan de holde sig i omkring 4 måneder. Hvis du har åbnet glasset, kan de holde sig i 1-2 måneder. Opbevar de syltet rødbeder dem i køleskabet

Hvordan laver man syltede rødbeder

Du kan nemt og hurtigt laver dine egne syltede rødneder derhjemme. Fremgangsmåden er meget simpel: Start med at koge og rødbederne med skrald i ca. en time. Gnub derefter skraldet af, og skær rødbederne i skiver. Placer dem i et skoldet glas og overhæld med din lage til rødbeder. Lagen koges sammen af sukker, vand, eddike og salt.

Hvor længe skal syltede rødbeder trække?

Du får det bedste resultat, hvis du lader dine rødbeder trække en dag. Dog behøves dette ikke, og du kan godt spise dem, når de er kogt og hældt på glas. Dog er smagen best, når de lige har fået lov til at stå i køleskabet og trække smag i minimum et par timer.

Hvad spiser man syltede rødbeder til?

Hjemmesyltet rødbeder kan serveres som tilbehør til en lang række retter! De er en klassisk følgesvend til smørrebrød, især når de serveres med leverpostej. Du kan også bruge dem i salater, sandwich eller som topping på brændende kærlighed. Derudover, så er de et must på jule– og påskebordet hvis du spørger mig!

Peberrod i syltede rødbeder?

Mange vælger at tilføje en smule peberrod til deres gammelsags syltede rødbeder. Dette giver et ekstra krydret twist og kan være rigtigt lækkert! Jeg har ikke tilføjet det i min opskrift, men prøv dig frem!

Opskrift på hjemmesyltede rødbeder:

syltede rødbeder

Syltede rødbeder

3 fra 2 bedømmelser
Antal: 1 glas

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

  • 1 kg rødbede
  • 1 spsk. salt
  • 3 dl vand
  • 3 dl eddike
  • 3 dl sukker

Sådan gør du

  • Kog rødbederne i en stor gryde med vand og salt i ca. en time, eller til de er møre. Lad skraldet blive på rødbederne – så er det nemmere at få af efter.
  • Smid rødbederne i koldt vand efter kogning. Gnub skraldet af rødbederne (tag evt. en gennemsigtig pose på hænderne, så du ikke får helt røde fingre).
  • Skær rødbederne i skiver og kom dem i et skoldet glad.
  • Kom rødbederne i et skoldet glas.
  • Kog vand, eddike og sukker op kort, og hæld det over rødbederne.
  • Sæt låg på med det samme og sæt derefter på køl.
Kunne du lide opskriften?
3 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
syltede rødbeder
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
3 from 2 votes
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments