Vil du følge med? 👇
Sund æbletrifli
Hjemmelavet æbletrifli
Her får du min opskrift på en sund æbletrifli med hjemmelavet granola, som både kan nydes til morgenmad, som eftermiddagsmåltid eller bruges på brunchbordet serveret i små fine glas.
Æbletrifli laves med en simpel æblekompot, som koges sammen af æbler, citronsaft, lidt sukker og vanilje. Du kan altid variere mængden af sukker – det afhænger af, hvor sure dine æbler er.
TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter til morgenmad, så se alle mine opskrifter på morgenmad lige her <<
Har du æbler i haven, så kan du med fordel lave en stor portion æblekompot og fryse noget af det ned. Æblekompot er nemlig lækkert at have stående i køleskabet, da det både kan bruges oven på havregrød, skyr, yoghurt, chiagrød osv.
Æbletrifli som dessert
Hvis du vil, så kan du lave en sød æbletrifli og servere den som en dessert. Skift skyr ud med flødeskum og skift granola ud med makroner, og så har du pludselig en klassisk gammeldags æblekage, som også smager alle tiders!
Sund æbletrifli
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 kg æbler
- 1 dl sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 dl vand
- ½ citron (saften herfra)
- skyr (natural eller vaniljesmag)
- hjemmelavet granola (link nedenfor)
Sådan gør du
- Fjern kernehuset og skær æblerne i grove tern. Du kan sagtens beholde skraldet på, da det er med til at give en fin rødlig farve.
- Kom æblerne i en gryde sammen med citronsaft, sukker, vand og vaniljesukker. Mængden af sukker afhænger af, hvor sure dine æbler er, så prøv dig lidt frem!
- Lad æblerne koge op og skru derefter ned og lad dem småsimre under låg i 15-20 minutter. Rør undervejs, så det ikke brænder på.
- Mas æblerne med en gaffel eller brug en stavblender til at blende til du har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide min æblekompot lidt grov, og derfor bruger jeg bare en gaffel.
- Lad æblegrøden køle af og fordel den derefter i glas efterfulgt af hjemmelavet granola og vaniljeskyr. Gør det en gang til og afslut med lidt skyr på toppen.
- Gem resten af din æblegrød i køleskabet i en tætlukket beholder. Grøden kan sagtens holde sig i en uge i køleskabet. Du kan også fryse den ned!
Emmas tips til opskriften
- Jeg har valgt ikke at skrælle mine æbler, men du kan sagtens skrælle dem, hvis du bedre kan lide det. Så får den bare en lidt anden farve.
- Brug min opskrift på hjemmelavet granola til din æbletrift.
- Opbevar æblekompotten i en tætlukket beholder i køleskabet. Den kan holde sig i omkring en uge.
- Lav en stor portion æblekompot og frys den ned.
- Nyd din æblekompot med skyr, yoghurt eller ovenpå din havregrød.
- Brug din æblekompot til en sød æbletrifli hvor du skifter skyr ud med flødeskum og granola ud med makroner, så det bliver til en gammeldags æblekage.