I Thailand laves Pad Thai næsten altid på tamarindpasta, fiskesauce og sukker, som giver den karakteristiske balance mellem syre, salt og sødme. Derfor kan du med fordel udskifte risvinseddike og lime med et par spiseskefulde tamarindpasta. Du kan finde det i asiatiske supermarkeder.
Tilberedning
Rør fiskesauce, risvinseddike, brun farin, limesaft og soyasauce godt sammen.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Kom dem i en si og skyl med koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
400 g ægnudler
Hak løg, hvidløg og chili fint. Riv ingefæren. Skær kyllingen ud i mundrette stykker.
2 fed hvidløg, 1 løg, 2 spsk. friskrevet ingefær, ½ rød chili, 300 g kylling
Varm en dyb pande eller en wok op med olie. Tilsæt løg, hvidløg, chili og ingefær. Steg et par minutter og tilføj derefter kyllingen og lad den blive brunet af.
olivenolie
Kom nudlerne på panden og vend det hele godt sammen.
Skub nudler og kylling lidt ud til siden og slå æggene ud heri. Lad æggene sætte sig et par minutter og rør derefter det hele godt sammen.
Hæld pad thai saucen i panden og tilføj bønnespirer og forårsløg (gem lidt til pynt).
150 g bønnespirer, 3 forårsløg
Server med det samme, og top med forårsløg, bønnespirer, frisk koriander, hakkede peanuts, limebåde og lidt frisk rød chili.
1 håndfuld frisk koriander, 2 lime, 50 g saltede peanuts, ½ rød chili