Vil du følge med? 👇
Nem cheesecake i glas med kanelkiks
Hurtig cheesecake
Her får du opskriften på en hurtig og nem dessert, nemlig cheesecake i glas med kanelkiks. Oftest laver man cheesecake med digestivekiks, men i denne opskrift har jeg brugt kanelkiks i stedet for, da jeg synes det giver en skøn smag! Jeg køber kanelkiks i Rema 1000 – det er blot den “billige” model af den klassiske bastogne kiks.
Alt du skal gøre for at lave den lækre bund er, at knuse dine kiks og blande dem med smeltet smør. Ovenpå den sprøde bund er der en lækker ostecreme med en syrlig smag fra citronskal og sødme fra vanilje. Jeg bruger ikke husblas i opskriften, hvilket gør den endnu nemmere og hurtig at lave. Husblas behøves ikke, da jeg portionsanretter dem.
Jeg topper de små kager med friske jordbær og grofthakket mørk chokolade. Hvis du vil, kan du også bruge andre friske bær, eller lave en simpel hindbærkompot ved at koge en pose frosne hindbær sammen med lidt vaniljesukker.
Cheesecake i glas
I stedet for at lave én cheesecake serverer jeg desserten i 4 små glas eller skåle, hvilket gør det til en fin lille portionsanrettet dessert, som du også nemt kan tage med til fest, hvis du bruger de små smarte glas med låg, som fås i IKEA og mange andre steder.
Cheesecake i glas med kanelkiks
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 150 g kanelkiks
- 50 g smør
- 2 dl fløde
- 200 g neutral flødeost
- 4 spsk. flormelis
- 2 spsk. vaniljesukker
- ½ citron (skal herfra)
- 1 spsk. citronsaft
- friske jordbær
- grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du
- Kom kanelkiks i en minihakker eller frysepose og knus dem helt fint.
- Smelt smøret og bland det med kiksene.
- Fordel i bunden af 4 glas og pres let kiksen ned i glasset.
- Kom flødeost, flormelis, vaniljesukker, citronsaft og citronskal i en skål og rør det let sammen.
- Pisk fløde til skum og vend forsigtigt flødeskum i osteblandingen. Fordel cremen i de 4 glas – enten med en ske eller en frysepose hvor du klipper hul i det ene hjørne.
- Skær jordbær i små skiver og hak chokolade groft og pynt dine cheesecakes.
- Nyd enten de lækre kager med det samme, eller vent med at pynte dem og sæt dem på køl indtil de skal serveres.