Indisk Dahl med kartofler og agurkefraiche

Indisk Dahl med kartofler og agurkefraiche
Antal: 4 personer
Ingredienser
Dahl
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk. revet ingefær
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. karry
- 1 spsk. spidskommen, stødt
- 2 tsk. koriander, stødt
- ½ tsk. kardemomme, stødt
- ½ tsk. chiliflager
- 6 dl grøntsagsboullion
- 200 g røde linser
- 2 dåser hakkede tomater
- 4 kartofler
- evt 2 gulerødder
Agurkefraiche
- 1 agurk, revet
- 3 dl græsk yoghurt, skyr eller cremefraiche
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
Tilbehør
- frisk koriander
- hakkede mandler
- naanbrød
Sådan gør du
Dahl
- Start med at varme en stor gryde op med olie. Tilsæt hvidløg, ingefær, og et finthakket løg og svits det i 2 minutter.
- Tilsæt nu alle krydderier og svits dem af i 1-2 minutter til du kan dufte krydderierne.
- Tilsæt 6 dl grøntsagsboullion, linser, hakkede tomater og kartofler i små tern.
- Lad retten simre under låg i 40-50 minutter til du får den rette konsistens. Rør undervejs, for at det ikke brænder på!
- Smag til med salt og peber og nyd retten med frisk korriander, forårsløg, agurkefraiche og naanbrød!
