Indisk dhal med kartofler og agurkefraiche
Indisk dhal med kartofler og agurkefraiche
Antal: 4 personer
Ingredienser
Dahl
- 3 fed hvidløg, presset
- 3 spsk. revet ingefær
- 1 løg, finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. karry
- 1 spsk. spidskommen, stødt
- 2 tsk. koriander, stødt
- ½ tsk. kardemomme, stødt
- ½ tsk. chiliflager
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl fløde (eller 1 dåse kokosmælk og 2 dl bouillon i stedet for 5 dl)
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 200 g røde linser
- 4 kartofler eller søde kartofler, i tern
- 2 gulerødder, i tern
- 1 æble, i tern
Agurkefraiche
- 1 agurk, revet
- 3 dl græsk yoghurt, skyr eller cremefraiche
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
Tilbehør
- frisk koriander
- saltmandler (se link øverst)
- naanbrød
Sådan gør du
Dhal
- Start med at varme en stor gryde op med olie. Tilsæt hvidløg, ingefær og løg, og svits det i 2 minutter.
- Tilsæt nu alle krydderier og svits dem af i 1-2 minutter til du kan dufte krydderierne.
- Tilsæt grøntsagsbouillon, fløde, linser, hakkede tomater, kartofler, gulerødder og æble. OBS: hvis du bruger kokosmælk i stedet for fløde, så tilsæt da én dåse kokosmælk og 2 dl grøntsagsbouillon (i stedet for 5 dl).
- Lad retten simre under låg i 40-50 minutter til du får den rette konsistens. Rør undervejs, for at det ikke brænder på!
- Smag til med salt og peber og nyd retten med frisk koriander, forårsløg, saltmandler, agurkefraiche og naanbrød!
