Frokost & aftensmad

Indisk Dahl med kartofler og agurkefraiche

Her til aften har jeg lavet indisk dahl med kartofler og agurkefraiche. Jeg har taget udgangspunkt i en lækker opskrift på Dahl fra Valdemarsro, hvor jeg har tilsat kartofler for at lave den lidt mere mættende. Jeg elsker det indiske køkken og alle dets lækre krydderier, som du i den grad får at smage i denne ret. Server med argurkefraiche, frisk korriander, hakkede mandler og naanbrød. Velbekom!

Indisk Dahl med kartofler og agurkefraiche

Antal: 4 personer

Ingredienser

Dahl

  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. revet ingefær
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. karry
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 2 tsk. koriander, stødt
  • ½ tsk. kardemomme, stødt
  • ½ tsk. chiliflager
  • 6 dl grøntsagsboullion
  • 200 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 kartofler
  • evt 2 gulerødder

Agurkefraiche

  • 1 agurk, revet
  • 3 dl græsk yoghurt, skyr eller cremefraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen

Tilbehør

  • frisk koriander
  • hakkede mandler
  • naanbrød

Sådan gør du

Dahl

  • Start med at varme en stor gryde op med olie. Tilsæt hvidløg, ingefær, og et finthakket løg og svits det i 2 minutter.
  • Tilsæt nu alle krydderier og svits dem af i 1-2 minutter til du kan dufte krydderierne.
  • Tilsæt 6 dl grøntsagsboullion, linser, hakkede tomater og kartofler i små tern.
  • Lad retten simre under låg i 40-50 minutter til du får den rette konsistens. Rør undervejs, for at det ikke brænder på!
  • Smag til med salt og peber og nyd retten med frisk korriander, forårsløg, agurkefraiche og naanbrød!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering