Frokost & aftensmad

Indisk dhal med kartofler og agurkefraiche

Indisk dhal med kartofler og agurkefraiche

Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Dahl

  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 spsk. revet ingefær
  • 1 løg, finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. karry
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 2 tsk. koriander, stødt
  • ½ tsk. kardemomme, stødt
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl fløde (eller 1 dåse kokosmælk og 2 dl bouillon i stedet for 5 dl)
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g røde linser
  • 4 kartofler eller søde kartofler, i tern
  • 2 gulerødder, i tern
  • 1 æble, i tern

Agurkefraiche

  • 1 agurk, revet
  • 3 dl græsk yoghurt, skyr eller cremefraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen

Tilbehør

  • frisk koriander
  • saltmandler (se link øverst)
  • naanbrød

Sådan gør du

Dhal

  • Start med at varme en stor gryde op med olie. Tilsæt hvidløg, ingefær og løg, og svits det i 2 minutter.
  • Tilsæt nu alle krydderier og svits dem af i 1-2 minutter til du kan dufte krydderierne.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon, fløde, linser, hakkede tomater, kartofler, gulerødder og æble.
    OBS: hvis du bruger kokosmælk i stedet for fløde, så tilsæt da én dåse kokosmælk og 2 dl grøntsagsbouillon (i stedet for 5 dl).
  • Lad retten simre under låg i 40-50 minutter til du får den rette konsistens. Rør undervejs, for at det ikke brænder på!
  • Smag til med salt og peber og nyd retten med frisk koriander, forårsløg, saltmandler, agurkefraiche og naanbrød!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering