Frokost & aftensmad

Indisk Dahl med kartofler og agurkefraiche

Indisk dhal med kartoffel, gulerod, æble og agurkefraiche! Simpel simremad fyldt med smag og gode sager. Nyd den med agurkefraiche, saltmandler, frisk koriander og nannbrød. Vi du lave dine egne saltmandler, kan du se hvordan du gør HER.
Indisk dhal med kartoffel, gulerod, æble og agurkefraiche! Simpel simremad fyldt med smag og gode sager. Nyd den med agurkefraiche, saltmandler, frisk koriander og nannbrød. Vi du lave dine egne saltmandler, kan du se hvordan du gør HER.

Indisk Dahl med kartofler og agurkefraiche

Antal: 4 personer

Ingredienser

Dahl

  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. revet ingefær
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. karry
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 2 tsk. koriander, stødt
  • ½ tsk. kardemomme, stødt
  • ½ tsk. chiliflager
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • 200 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 kartofler, i tern
  • 2 gulerødder, i tern
  • 1 æble, i tern

Agurkefraiche

  • 1 agurk, revet
  • 3 dl græsk yoghurt, skyr eller cremefraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen

Tilbehør

  • frisk koriander
  • saltmandler (se link øverst)
  • naanbrød

Sådan gør du

Dahl

  • Start med at varme en stor gryde op med olie. Tilsæt hvidløg, ingefær, og et finthakket løg og svits det i 2 minutter.
  • Tilsæt nu alle krydderier og svits dem af i 1-2 minutter til du kan dufte krydderierne.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon, fløde, linser, hakkede tomater, kartofler, gulerødder og æble.
  • Lad retten simre under låg i 40-50 minutter til du får den rette konsistens. Rør undervejs, for at det ikke brænder på!
  • Smag til med salt og peber og nyd retten med frisk koriander, forårsløg ,saltmandler, agurkefraiche og naanbrød!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering