Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Indisk dhal
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
40
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
Ingredienser
Dahl
3
fed
hvidløg
3
spsk.
frisk ingefær
1
løg
2
spsk.
olivenolie
2
spsk.
karry
1
spsk.
spidskommen
2
tsk.
koriander
½
tsk.
kardemomme
½
tsk.
chiliflager
2
dåser
hakkede tomater
1
dåse
kokosmælk
(400 ml)
2
dl
grøntsagsbouillon
200
g
røde linser
4
kartofler
(eller søde kartofler)
2 gulerødder
1
æble
Agurkefraiche
1
agurk, revet
3
dl
græsk yoghurt
(skyr og cremefraiche kan også bruges)
1
fed
hvidløg
1
tsk.
spidskommen
Ideer til tilbehør
frisk koriander
saltmandler
(se link i opskriftsnoter)
naanbrød
lime
ris
(behøves ikke)
Kokkens noter
Du kan med fordel lave en stor portion, og fryse noget ned til en anden gang.
Prøv også at tilføje squash, peberfrugt eller spinat til retten.
Prøv min opskrift på hjemmelavede
saltmandler.
Tilberedning
Dhal
Pres hvidløg og riv ingefær. Hak løg fint.
Varm en gryde op med olie og tilføj hvidløg, ingefær og løg. Lad det svitse i et par minutter.
Tilsæt alle krydderierne (karry, spidskommen, koriander, kardemomme, chili) og svits dem af i 1-2 minutter.
Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk, røde linser og hakkede tomater.
Skær kartofler, gulerod og æble i tern og tilføj dem til retten.
Lad retten simre under låg i ca. 40-50 minutter til du får den rette konsistens. Rør i gryden undervejs, for at det ikke brænder på!
Smag din dahl til med salt og peber og nyd retten med frisk koriander, saltmandler, agurkefraiche og naanbrød!
Agurkefraiche
Riv agurken og pres vandet fra. Pres hvidløget.
Rør agurk sammen med hvidløg, græsk yoghurt og spidskommen.
Smag til med salt og peber.