Vil du følge med? 👇
Bygotto med hytteost og bagte tomater
Nem bygotto
Bygotto med hytteost og bagte tomater er en skøn og cremet ret. Det minder om en klassisk risotto, men i stedet for at bruge grødris og parmesanost i opskriften, så bruger jeg perlebyg og hytteost. Derfor er det også et sundere alternativ til den klassiske risotto. Perlebyg kan findes i bl.a. SuperBrugsen.
Jeg topper den med bagte tomater, edemamebønner og ristede hasselnødder.
Bygotto med hytteost og bagte tomater
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Bagte tomater
- 250 g cherrytomater, skåret i halve
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamicoeddike
- salt og peber
- tørret chili
Bygotto
- 25 g smør
- 1 løg, finthakket
- 2 hvidløg, presset
- 250 g perlebyg
- 6-8 dl grøntsagsboullion (1 terning)
- ½ citron, saften herfra
- 150 g champignon, hakket
- 250 g hytteost
- 1 stor håndfuld frisk persille, finthakket
- 2 dl edemamebønner
- 50 g ristede hasselnødder
- ½ tsk. salt
Sådan gør du
Bagte tomater
- Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
- Skær tomaterne i halve og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen og pensel tomaterne. Drys med salt, peber og tørret chilli.
- Bag i ovnen i ca. 35 minutter.
Bygotto
- Varm smørret i en gryde og sauter løg og hvidløg til løgene er bløde.
- Tilsæt perlebyg og steg dem med et par minutter under omrøring.
- Tilsæt halvdelen af grøntsagsboullionen (3-4 dl) samt citronsaften og småkog under låg i 20-25 minutter. Rør jævnligt. Tilsæt resten af boullionen efterhånden som det koger ind. Din bygotto skal være kogt ind, men stadig have lidt bid. Ønsker du den mere "mør" tilsæt da mere vand.
- Efter de 20-25 minutter, tilsæt da hytteost i retten, og lad retten blive varmet godt igennem i 5 minutter eller til osten er smeltet.
- Steg champignon på en pande og kom dem i retten.
- Afslut med at tilsætte finthakket persille og top med edamamebønner, bagte tomater og finthakkede hasselnødder.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere