Vil du følge med? 👇
Bagt havregrød med bær, banan og nøddetopping
Bagt havregrød med bær, banan og nøddetopping
Antal: 2 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Grød
- 2 bananer
- 130 g havregryn, gerne grovvalset
- 2 æg
- 1,5 dl mælk
- 50 g blåbær (eller en god håndfuld)
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. ingefær, stød eller friskrevet
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 knivspids salt
- lidt olie eller smør til formen
Nøddetopping (brug de kerner/nødder du har)
- 1 spsk. solsikkekerner
- 1 spsk. hampefrø
- 1 spsk. græskarkerner
- 1 spsk. chiafrø
- 2 spsk. sirup eller honning
Sådan gør du
Grød
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Mos bananerne og kom dem i en skål. Slå æggene i, tilsæt mælk og rør grundigt rundt. Tilsæt havregryn og krydderier og rør det hele godt sammen.
- Vend forsigtigt bærerne deri.
- Hæld grøden i et ovnfast fad eller gryde. Smør gerne fadet med lidt smør eller olie inden du hælder det i, eller brug bagepapir.
- Lav din nøddetopping ved at blande alle ingredienser i en skål fordel det over grøden.
- Bag i ovnen i 30-40 minutter, al efter hvor 'grødet' du ønsker den. Jeg kan godt lide, at den er lidt fast, så jeg gav den 40 minutter. Bagetiden afhænger også af, hvilken form du bruger!
- Server grøden lun med skyr til.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere