Morgenmad

Svigermors hjemmelavede granola

GRANOLA
Her får i simpelthen min absolut favoritopskrift på granola. Min kære svigermor, Maria, har altid denne granola med, når hun besøger min kæreste og jeg i Århus – og den bliver guffet i en fart! Den er dejlig crispy, og super nem at lave. Brug de kerner du har, man behøver slet ikke have alle slags! Det vigtigste er de grovvalsede havregryn. Nyd den på din skyr eller chiagrød til din morgenmad.

Svigermors hjemmelavede granola

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 2 spsk. honning eller sirup
  • 250 g grovvalset havregryn
  • 50 g chiafrø
  • 40 g hampefrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hørfrø
  • 100 g mandler
  • 2 håndfulde rosiner
  • 1 spsk. vaniliepulver

Sådan gør du

  • Start med at opvarme en pande med smør og sirup/honning.
  • Tilsæt nu alle frø, kerner, mandler (hakket) og havregryn og bland det rundt i panden i 3 minutter, til det er blevet blandet ind i væden al sammen. Er granolaen for tør, så tilsæt mere smør eller sirup/honning.
  • Bag i ovnen ved 160 grader i 30 minutter. Vend efter hvert 10 minut.
  • Køl af på en rist, drys med lidt vaniljepulver og tilsæt derefter rosiner.
  • Kom først granolaen i en tætlukket beholder når den er kølet HELT af.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering