Morgenmad

Svigermors hjemmelavede granola

GRANOLA
Her får i simpelthen min absolut favoritopskrift på granola. Min kære svigermor, Maria, har altid denne granola med, når hun besøger min kæreste og jeg i Århus – og den bliver guffet i en fart! Den er dejlig crispy, og super nem at lave. Brug de kerner du har, man behøver slet ikke have alle slags! Det vigtigste er de grovvalsede havregryn. Nyd den på din skyr eller chiagrød til din morgenmad.

Svigermors hjemmelavede granola

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 2 spsk. honning eller sirup
  • 250 g grovvalset havregryn
  • 50 g chiafrø
  • 40 g hampefrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hørfrø
  • 100 g mandler, hakket
  • 2 håndfulde rosiner
  • 1 spsk. vaniliepulver

Sådan gør du

  • Start med at opvarme en pande med smør og sirup/honning.
  • Tilsæt frø, kerner, mandler og havregryn og bland det rundt på panden i 3 minutter. Er granolaen for tør, så tilsæt evt. lidt mere smør eller sirup/honning.
  • Bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Vend efter hvert 5 minut.
    OBS: Husk at være opmærksom så den ikke brænder på, da ingen ovne er ens!
  • Køl af på en rist, drys med lidt vaniljepulver og tilsæt derefter rosiner.
  • Kom først granolaen i en tætlukket beholder når den er kølet HELT af.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering