Spaghetti kødsovs med grøntsager

En sund spaghetti kødsauce

Når jeg gerne vil lave noget der både er hurtig, nem og sund, falder valget ofte på spaghetti kødsovs med grøntsager. Denne version af den klassiske kødsauce er fyldt med masser af grønt som bladselleri, squash, gulerødder og champignon, hvilket giver en masse smag samtidig med, at det gør retten mere nærende og mættende. Se opskriften herunder!

Spaghetti med kødsovs
Spaghetti med kødsovs
Spaghetti med kødsovs

Spaghetti kødsovs med grøntsager

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter

Det skal du bruge

  • 100 g bacon
  • 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler frisk timian (eller 3 tsk. tørret timian)
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 gulerødder
  • 2-3 stængler bladselleri
  • ½ squash
  • 150 g brune champignon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2-3 dl madlavningsfløde (eller okseboullion)
  • 400 g spaghetti
  • 50 g parmesanost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Steg bacon i en gryde til den er sprød. Tag bacon op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Hak løg og hvidløg fint. Kom det i gryden sammen med frisk timian og sauter i baconfedtet til løgene er klare og bløde.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Hak gulerod, selleri, squash og champignon fint og kom det i gryden sammen med tomatpuré. Lad det blive svitset i ca. 3 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, fløde og bacon. Lad nu retten småsimre under låg i ca. 1 time ved lav varme.
  • Er konsistensen for tynd, tilsæt da lidt vand eller mere fløde.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Kog spaghetti efter anvisning på pakken og server pasta i dybe tallerkener med din bolognese oven på.
  • Server med masser af friskrevet parmesanost og pynt med frisk timian.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i spaghetti kødsovs med grøntsager

  • Bacon, løg og hvidløg: Bacon, løg og hvidløg er bare en god base for retten.
  • Frisk timian: Jeg bruger gerne frisk timian for dens friske, urtede smag, men tørret timian fungerer også godt.
  • Hakket oksekød: Oksekødet giver saucen fylde. Ønsker du en vegetarisk version kan du undlade kød og tilsætte flere grøntsager.
  • Gulerødder, bladselleri og squash: Grøntsagerne tilføjer en sødme og sprødhed samtidig med at de gør retten sundere.
  • Brune champignon: Champignon tilfører umami og gør bare saucen ekstra lækker. Alle slags svampe kan selvfølgelig bruges.
  • Hakkede tomater og tomatpuré: Binder saucen sammen.
  • Piskefløde eller bouillon: Jeg bruger fløde for en cremet konsistens, men du kan skifte det ofte ud med bouillon kun, hvis du ønsker en lettere version.
  • Spaghetti: Jeg bruger spaghetti men al slags pasta kan bruges.
  • Parmesanost: Fuldender retten!

Tip! Elsker du italiensk mad, så hop ind og se alle mine italiensk inspirerede opskrifter.

Tips til en sund og lækker kødsovs

Når jeg vil gøre kødsovsen ekstra sund bruger jeg madlavningsfløde i stedet for piskefløde, hvilket reducerer mængden af fedt, men du beholder stadig den cremede konsistens. En anden mulighed er at bruge bouillon udelukkende i stedet for fløde, hvilket også giver en lettere sauce. Jeg elsker også at øge mængden af grøntsager – nogle gange tilføjer jeg ekstra squash eller gulerødder, eller eksperimenterer med andre grøntsager som rød peber eller spinat. Hvis du gerne vil have en vegetarisk kødsovs, kan du erstatte oksekødet med linser fx.

Variationer af opskriften

Er du vild med kødsovs, så kan du eksperimentere lidt, og lave andre variationer. Se de forskellige muligheder herunder:

Spaghetti kødsovs med fløde
En cremet og lækker udgave af spaghetti med kødsovs lavet med piskefløde for at den bliver ekstra cremet.
Se opskriften her
Spaghetti med kødsovs
Den helt nemme og hurtige udgave af spaghetti kødsovs.
Se opskriften her
Spaghetti Bolognese
Prøv denne opskrift på spaghetti bolognese med oksekød, bacon, rødvin, gulerod, selleri, soltørret tomat og god smag fra balsamico eddike.
Se opskriften her
Original italiensk spaghetti bolognese
Ønsker du en ægte, original spaghetti bolognese så prøv denne opskrift med rødvin, pancetta og tagliatelle pasta.
Se opskriften her

Kan jeg fryse kødsovsen?

Ja, jeg laver ofte en stor portion og fryser den ned i mindre beholdere. Det er en nem løsning til travle dage, hvor du hurtigt kan varme saucen op igen.

Hvordan kan jeg gøre retten endnu sundere?

Du kan skifte piskefløden ud med madlavningsfløde eller bouillon, tilføje flere grøntsager som spinat eller peberfrugt, eller erstatte oksekødet med linser for en vegetarisk version.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 384
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments