Vil du følge med? 👇
Grøn Pesto
Hjemmelavet pesto
Jeg vil altid foretrække at lave min egen hjemmelavede pesto – det smager altså bare lige det bedre, end dem du kan købe i butikkerne, da den er helt frisk og lækker! Denne opskrift på pesto er nem og hurtig at lave, da du blot skal smide alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor, og så har du altså en cremet pesto fyldt med smag.
Pesto kan bruges på mange måder! Jeg bruger den fx i en simpel pasta pesto, som topping på salater, på foccaia brød, i en kartoffelsalat eller som del af et tapasbord. Derudover, så er den også ideel at bruge som smørelse i en sandwich eller under pålægget på din rugbrødsmad. Mulighederne er mange!
Grøn pesto med basilikum og persille
Pesto er en italiensk spise, som oftes kun laves med basilikum. I min pesto opskrift på grøn pesto bruger jeg både frisk basilikum og frisk persille, da jeg synes, at det giver en masse dejlig smag. Hvis du vil, kan du godt undlade persillen og kun bruge basilikum, og er det sæson for ramsløg, så prøv min opskrift på ramsløgspesto. Derudover, så bruger jeg både solsikkekerner og pinjekerner i opskriften, da jeg synes at solsikkekerner er med til at give en god tekstur. Er du ikke til solsikkekerner, så kan de også sagtens undlades – så skal du bare bruge tilsvarende mængde pinjekerner.
TIP: Er du mere til rød pesto, lavet med soltørret tomat, så prøv min opskrift på pasta med rød pesto.
Grøn pesto
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 25 g pinjekerner
- 25 g solsikkekerner
- 2 fed hvidløg
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 2 håndfulde frisk persille
- 50 g parmesan
- 8-10 spsk. god olivenolie
- 1 citron (saften herfra)
- flagesalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocesser. Hold lidt igen med olivenolie og tilføj hen ad vejen til du har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.