Vil du følge med? 👇
Lemon Posset
Den bedste citrondessert
Forestil dig en dessert, der er så let at bikse sammen, så det får dig til at føle “wow, hvor kommer den smag fra?”. Det er lige præcis, hvad Lemon Posset gør ved mig. Den er cremet, den har det perfekte syrlige smag fra citronen, og så er den sød på den der helt rigtige måde. Og det bedste af det hele? Du skal kun bruge en håndfuld ingredienser og det tager ingen tid at bikse sammen! Det er min absolutte favorit, når jeg skal imponere, uden at det skal være det helt store show i køkkenet. Opskriften på den herlige citrondessert har jeg udviklet sammen med mine madtøser, Madmusen og Caroline Dan.
Lemon Posset
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 200 g piskefløde
- 75 g sukker
- ½ spsk. friskrevet citronskal (økologisk)
- 30 g citronsaft
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4 halverede citronskaller uden frugtkød (2 hele citroner, gerne store)
Sådan gør du
- Halver citronerne og brug en ske til at tage frugtkødet ud.
- Kom frugtkødet i en si og pres saften ned i en skål. Du skal bruge 30 g. Gem evt. resten af saften til isvand med citron.
- Riv citronskal fra de halverede citroner. Du skal bruge en ½ spiseske.
- Hæld fløde, sukker og citronskal i en pande ved middelvarme.
- Lad massen simre let (ikke koge) i 3-4 min under omrøring indtil den begynder at tykne.
- Tag panden af varmen og tilsæt citronsaft og vanillesukker under omrøring. Den vil nu tykne yderligere.
- Fordel massen i citronskallerne og stil på køl indtil de har sat sig (ca. 1-2 timer) eller i fryseren i ca. 30 minutter.
- Nyd din Lemon Posset kolde, med en ske.
Sådan laver du den perfekte Lemon Posset
At lave Lemon Posset er noget af det nemmeste. Se hvor nemt det er, i min videoopskrift ved siden af.
Du starter med at varme piskefløde, sukker og citronskal i en gryde eller dyb pande til sukkeret er opløst og det begynder at tykne lidt. Det tager ca, 3-4 minutter. Husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.
Tag panden af varmen og tilsæt citronsaft og vaniljesukker og rør igen. Hæld citronmassen i pæne glas eller, hvis du vil være lidt ekstra, direkte i de tømte citronskaller.
Så skal det bare stå på køl et par timer, og vupti, du har en dessert, der smager som en million, men som er så let, at alle kan være med.
Valg af ingredienser i Lemon Posset
En kort gennemgang af de få ingredienser som skal bruges til den skønne Lemon Posset dessert.
- Piskefløde: Det er fløden, der giver den cremede konsistens.
- Sukker: Sukkeret balancerer citronens syrlighed.
- Citron (skal og saft): Her er det, magien sker. Citronen tilføjer den friskhed og det pift som jeg bare elsker! Er du til citrondessert, så MÅ du prøve denne opskrift!
- Vaniljesukker: Prikken over i’et! Jeg bruger bare vaniljesukker, men for en dybere smag kan du også bruge en vaniljestang.
- Udhulede citronskaller: Server din dessert i udhulede citronskaller! Det ser bare gennemført ud! Laver du desserten dagen før, vil jeg anbefale at lave dem i små skåle, da citronen godt kan give en besk smag hvis den står natten over.
Tip! Server desserten til påske, hvor den fine gule farve vil passer perfekt ind!
Ofte stillede spørgsmål om Lemon Posset
Kan jeg lave Lemon Posset i forvejen?
Absolut! Det er faktisk perfekt at lave dagen før, så den får tid til at sætte sig ordentligt. Dog vil jeg lave dem i glas, hvis jeg laver dem dagen før, så de ikke trækker besk smag over natten.
Hvor længe kan den holde sig?
I køleskabet kan den sagtens holde sig 2-3 dage. Bare dæk den til, så den ikke tager smag fra andre ting.