Vil du følge med? 👇
Den bedste hjemmelavede granola
Simpel granola
Her får i min opskrift på den bedste hjemmelavede granola, som er en ristet form for müsli. Min kære svigermor har altid denne granola med, når hun besøger min kæreste og jeg i Århus – og den bliver guffet i en fart! Vi nyder den oven på vores yoghurt, skyr, chiagrød, æblegrød, og jeg kunne blive ved!
Den er dejlig crispy og super nem at lave. Brug de kerner du har, man behøver slet ikke have alle slags! Det vigtigste er de grovvalsede havregryn, som giver en god bund og fylde.
Prøv også: min opskrift på sprød granola med mandler og kokos <<
Svigermors hjemmelavede granola
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 40 g smør
- 2 spsk. honning eller sirup
- 250 g grovvalset havregryn
- 50 g chiafrø
- 40 g hampefrø
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 50 g sesamfrø
- 50 g hørfrø
- 100 g mandler, hakket
- 2 håndfulde rosiner
- 1 spsk. vaniliepulver
Sådan gør du
- Start med at opvarme en pande med smør og sirup/honning.
- Tilsæt frø, kerner, mandler og havregryn og bland det rundt på panden i 3 minutter. Er granolaen for tør, så tilsæt evt. lidt mere smør eller sirup/honning.
- Bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Vend efter hvert 5 minut. OBS: Husk at være opmærksom så den ikke brænder på, da ingen ovne er ens!
- Køl af på en rist, drys med lidt vaniljepulver og tilsæt derefter rosiner.
- Kom først granolaen i en tætlukket beholder når den er kølet HELT af.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere