Vil du følge med? 👇
Rabarber koldskål med havregrynscrunch
Sommerkoldskål med havregrynscrunch
Rabarber koldskål med havregrynscrunch! Sommer er lig med koldskål, men sommer er også lig med rabarber, så hvorfor ikke forene de to i en rabarberkoldskål? Alt du skal gøre er, at lave en rabarberkompot, hvor jeg også tilføjer jordbær, for at skabe lidt sødme til den ellers lidt sure rabarber. Opskriften giver en stor portion kompot, som du også kan bruge ovenpå din skyr eller yoghurt.
Jeg topper koldskålen med en simpel havregrynscrunch med mandler og kokosflager, som hurtigt kan bikses sammen på panden. Er du mere til kammerjunkere, så prøv Mette Blomsterbergs opskrift på hjemmelavede kammerjunkere – de smager pivgodt!
Er du mere til en klassisk koldskål, så prøv min opskrift her.
Rabarberkoldskål
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Rabarber-jordbær kompot (stor portion)
- 400 g friske rabarber, skåret i 2 cm stykker
- 400 g jordbær (friske eller fra frost)
- 50 g sukker (efter smag)
- ½ vaniljestang
- evt. 1 spsk. marizena til jævning
Koldskål
- 2 bægre pasturiserede æggeblommer
- 50 g sukker
- ½ liter kærnemælk
- ½ liter tykmælk
- 150 g færdiglavet rabarberkompot
Crunch
- 50 g smør
- 2 spsk. honning
- 70 g mandler, grofthakket
- 2,5 dl havregryn, grovvalset
- 40 g kokosflager
Sådan gør du
Rabarber-jordbær kompot (stor portion)
- Kom rabarber og jordbæri en tykbundet gryde.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker og kom også det i gryden. Rør det hele godt sammen. Start med at tilsætte lidt sukker og smag så til hen af vejen!
- Tænd for varmen og varm langsomt din kompot op til kogepunktet. Lad det simre i ca. 10-12 minutter og tag så af varmen og stil på køl. Brug evt. et piskeris til at røre store stykker rabarber ud. Bruger du jordbær fra frost, kan væden godt give en stynd konsistens. Er dette tilfældet, kan du med fordel jævne din kompot med marizenamel rystet sammen med lidt kold vand.
Koldskål
- Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps, og tilsæt derefter tykmælk og kernemælk.
- Tilsæt den afkølede rabarber-jordbær kompot og pisk videre. Sæt koldskålen på køl og lav imens din crunch.
Crunch
- Varme en pande op med smør og honning.
- Tilføj havregryn og mandler og lade det blevet stegt til det er sprødt. Rør rundt undervejs. Tag af varmen, og hæld kokosflager i.