Rabarber koldskål med havregrynscrunch

Simpel rabarber koldskål
Simpel rabarber koldskål

Sommerkoldskål med havregrynscrunch

Rabarber koldskål med havregrynscrunch! Sommer er lig med koldskål, men sommer er også lig med rabarber, så hvorfor ikke forene de to i en rabarberkoldskål? Alt du skal gøre er, at lave en rabarberkompot, hvor jeg også tilføjer jordbær, for at skabe lidt sødme til den ellers lidt sure rabarber. Opskriften giver en stor portion kompot, som du også kan bruge ovenpå din skyr eller yoghurt.

Jeg topper koldskålen med en simpel havregrynscrunch med mandler og kokosflager, som hurtigt kan bikses sammen på panden. Er du mere til kammerjunkere, så prøv Mette Blomsterbergs opskrift på hjemmelavede kammerjunkere – de smager pivgodt!

Er du mere til en klassisk koldskål, så prøv min opskrift her.

Simpel rabarber koldskål

Rabarberkoldskål

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)

  • 400 g friske rabarber, skåret i 2 cm stykker
  • 400 g jordbær (friske eller fra frost)
  • 50 g sukker (efter smag)
  • ½ vaniljestang
  • evt. 1 spsk. marizena til jævning

Koldskål

  • 2 bægre pasturiserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • ½ liter kærnemælk
  • ½ liter tykmælk
  • 150 g færdiglavet rabarberkompot

Crunch

  • 50 g smør
  • 2 spsk. honning
  • 70 g mandler, grofthakket
  • 2,5 dl havregryn, grovvalset
  • 40 g kokosflager

Sådan gør du

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)

  • Kom rabarber og jordbæri en tykbundet gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker og kom også det i gryden. Rør det hele godt sammen. Start med at tilsætte lidt sukker og smag så til hen af vejen!
  • Tænd for varmen og varm langsomt din kompot op til kogepunktet. Lad det simre i ca. 10-12 minutter og tag så af varmen og stil på køl. Brug evt. et piskeris til at røre store stykker rabarber ud.
    Bruger du jordbær fra frost, kan væden godt give en stynd konsistens. Er dette tilfældet, kan du med fordel jævne din kompot med marizenamel rystet sammen med lidt kold vand.

Koldskål

  • Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps, og tilsæt derefter tykmælk og kernemælk.
  • Tilsæt den afkølede rabarber-jordbær kompot og pisk videre. Sæt koldskålen på køl og lav imens din crunch.

Crunch

  • Varme en pande op med smør og honning.
  • Tilføj havregryn og mandler og lade det blevet stegt til det er sprødt. Rør rundt undervejs. Tag af varmen, og hæld kokosflager i.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments