Vil du følge med? 👇
Pasta med laks
Pastaret med laks
Her får en opskrift på en nem og cremet pasta med laks og fløde! En skøn og lækker ret, der ikke tager mere end 25 minutter at lave, og så kan den både kan serveres til hverdag og weekend.
Jeg bruger frisk pasta til denne laksepasta, men alle slags pasta kan i princippet bruges. Dog synes jeg, at frisk pasta er med til at give hele retten en mere cremet konsistens – så det vil jeg anbefale! Den cremede og lækre konsistens i denne pastaret ned laks kommer selvfølgelig også andre steder fra – nemlig fra fløde og cremefraiche, som sammen med citronsaft og citronskal danner en skøn sauce.
TIP! Er du til lækre og cremede pastaretter, så hop ind og se alle mine pastaopskrifter.
For at give lidt fylde til retten tilføjer jeg frisk spinat og champignon. Ønsker du flere grøntsager i pastaretten, kan du fx tilføje ærter, porrer eller revet gulerod. Er du til laks med pasta, så prøv også min opskrift på ovnbagt laks med gulerod og porrer <<
Pasta med laks
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 500 g frisk pasta
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1-2 spsk. smør
- 150 g champignon
- 400 g laksefilet
- 100 g frisk spinat
- 2 dl fløde
- 1,5 dl creme fraiche 18%
- 1 citron (økologisk)
- friskreven muskatnød (kan undlades)
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Lad den dryppe af og gem lidt pastavand i en kop til senere.
- Sauter løg og hvidløg i en mellemstor gryde med smør. Tilføj champignon og lad det stege med.
- Skær skindet af laksen og skær den derefter ud i tern. Kom laksen i gryden og lad den blive gennemstegt.
- Tilsæt spinat og lad den falde sammen.
- Tilsæt fløde, cremefraiche, citronsaft og citronskal og lad det blive varmet godt igennem. Tilsæt evt. pastavand, hvis du ønsker en mere cremet konsistens.
- Smag til med salt, peber og muskatnød.
Emmas tips til opskriften
- Har du ikke muskatnød, så kan det sagtens undværes.
- Pastaretten kan også sagtens laves uden champignon.
- Alle slags pasta kan bruges.