Knuste kartofler med feta og tomatsalsa

Knuste kartofler i ovn

Knuste kartofler med feta og tomatsalsa! Det perfekte tilbehør til aftensmaden, som er super nemt at lave. Alt du skal er, at koge dine kartofler, trykke dem flade, komme en klat smør i og drysse dem med parmesan og feta. Derefter skal de knuste kartofler i ovnen og til sidst toppes med hjemmelavet tomatsalsa og oliven!

Opskriften kan varieres på mange måder. Ønsker du dem mere simple, så prøv også: knuste kartofler med krydderurtesmør og parmesanost >>

Knuste kartofler med feta og tomatsalsa

Knuste kartofler med feta og tomatsalsa

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

Knuste kartofler

  • 1000 g kartofler (mellem størrelse)
  • 100 g smør
  • 2 håndfulde bredbladet persille (grofthakket)
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ½ dl olivenolie
  • 1 lille spsk. oregano
  • ½ spsk. timian
  • ½ spsk. mild paprika
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. tørret chili
  • flagesalt og peber
  • friskreven parmesan
  • 100 g feta, smuldret

Tomatsalsa

  • 250 g cherrytomater, i kvarte
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ lime, saften herfra
  • salt og peber

Derudover

  • 50 g oliven, finthakket

Sådan gør du

Knuste kartofler

  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle en smule af og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Brug nu bunden af en lille tallerken eller glas til at give dem et tryk. De skal ikke gå helt i stykker, men udseendet gør ikke så meget.
  • Bland krydderier og olivenolie godt sammen i en skål og pensel så kartoflerne med krydderolien.
  • Bland smør med finthakket persille (gem lidt til pynt) og hvidløg i en skål. Fordel en teskefuld smør i hver kartoffel efterfulgt af godt med friskreven parmesan og feta. Afslut med at drysse med flagesalt og peber.
  • Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, til de er sprøde og osten er smeltet.

Tomatsalsa

  • Kom alle ingredienser i en skål og smag til med salt og peber.

Sammensætning

  • Når kartoflerne er færdige placer dem da på et serveringsfad. Fordel tomatsalsa udover kartoflerne og drys med oliven. Pynt med persille.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
knuste kartofler med feta og tomatsalsa
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 421
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments