Vil du følge med? 👇
Knuste kartofler med feta og tomatsalsa
Knuste kartofler i ovn
Knuste kartofler med feta og tomatsalsa! Det perfekte tilbehør til aftensmaden, som er super nemt at lave. Alt du skal er, at koge dine kartofler, trykke dem flade, komme en klat smør i og drysse dem med parmesan og feta. Derefter skal de knuste kartofler i ovnen og til sidst toppes med hjemmelavet tomatsalsa og oliven!
Opskriften kan varieres på mange måder. Ønsker du dem mere simple, så prøv også: knuste kartofler med krydderurtesmør og parmesanost >>
Knuste kartofler med feta og tomatsalsa
Antal: 6 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Knuste kartofler
- 1000 g kartofler (mellem størrelse)
- 100 g smør
- 2 håndfulde bredbladet persille (grofthakket)
- 2 fed hvidløg, presset
- ½ dl olivenolie
- 1 lille spsk. oregano
- ½ spsk. timian
- ½ spsk. mild paprika
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. tørret chili
- flagesalt og peber
- friskreven parmesan
- 100 g feta, smuldret
Tomatsalsa
- 250 g cherrytomater, i kvarte
- 1 lille rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 stor håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 spsk. olivenolie
- ½ lime, saften herfra
- salt og peber
Derudover
- 50 g oliven, finthakket
Sådan gør du
Knuste kartofler
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle en smule af og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Brug nu bunden af en lille tallerken eller glas til at give dem et tryk. De skal ikke gå helt i stykker, men udseendet gør ikke så meget.
- Bland krydderier og olivenolie godt sammen i en skål og pensel så kartoflerne med krydderolien.
- Bland smør med finthakket persille (gem lidt til pynt) og hvidløg i en skål. Fordel en teskefuld smør i hver kartoffel efterfulgt af godt med friskreven parmesan og feta. Afslut med at drysse med flagesalt og peber.
- Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, til de er sprøde og osten er smeltet.
Tomatsalsa
- Kom alle ingredienser i en skål og smag til med salt og peber.
Sammensætning
- Når kartoflerne er færdige placer dem da på et serveringsfad. Fordel tomatsalsa udover kartoflerne og drys med oliven. Pynt med persille.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere