Jule chokoladebark

Nem julesnack

Jeg elsker at lave jule chokoladebark i december! For mig er det blevet en lille tradition at samles med familien og dekorere de smeltede chokoladeplader med alt fra små julemænd og snebolde til farverigt krymmel. Udover at være sjovt at lave, er det også den perfekte gaveidé til dem, der elsker hjemmelavede overraskelser. Jeg plejer at pakke stykkerne ind i cellofan og binde en fin sløjfe om – en sjov lille adventsgave eller værtindegave.

Opskriften er udviklet sammen med den gode Josephine.

Jule chokoladebark

Jule chokoladebark

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Køleskabstid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

  • 300 g mørk chokolade
  • 100 g lys chokolade
  • pynt: julemænd, krymmel, smarties, snebolde mm

Sådan gør du

  • Smelt den mærke chokolade over vandbad og fordel den derefter på et stykke bagepapir placeret på et stort skærebræt eller en bakke.
  • Smelt også den lyse chokolade og fordel den derefter på den mærke chokolade. Burg en træpind til at "swirle" den lyse chokolade rundt i cirkler til et fint mønster.
  • Hak din slik, skumfiduser mm i minder stykker og fordel på chokoladepladen.
  • Sæt på køl til chokladen har sat sig og bræk den derefter i stykker.
  • Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Tips til den bedste chokoladebark

  1. Temperering af chokolade
    Hvis du vil have en bark med den flotte, skinnende overflade og en sprød konsistens, er temperering af chokoladen afgørende. Jeg bruger en simpel metode, hvor jeg smelter to tredjedele af chokoladen i et vandbad og derefter rører den sidste tredjedel i, indtil alt er smeltet. På den måde får chokoladen den rigtige struktur, og du undgår, at den bliver mat eller grå.
  2. Kombination af mørk og lys chokolade
    For at lave det smukke marmorerede mønster hælder jeg først den mørke chokolade ud på bagepapir og fordeler den jævnt. Derefter hælder jeg den smeltede lyse chokolade i striber ovenpå og bruger en tandstik eller bagsiden af en ske til at trække mønstre gennem lagene. Det ser både imponerende ud og er utrolig nemt at lave!
  3. Pynt som prikken over i’et
    Når chokoladen stadig er flydende, drysser jeg straks pynten på. Her kan du være så kreativ, som du vil – min erfaring er, at en blanding af farver og teksturer gør barken ekstra indbydende. Husk at trykke større stykker pynt let ned i chokoladen, så de bliver siddende, når den stivner.
  4. Opbevaring for maksimal holdbarhed
    For at bevare den bedste smag og konsistens opbevarer jeg altid chokoladebarken i en lufttæt beholder et køligt sted – men ikke i køleskabet, da fugten kan få chokoladen til at miste sin glans.

Serveringsforslag

Jule chokoladebark er ikke bare lækker at spise – den er også en skøn måde at bringe lidt ekstra hygge ind i julen. Her er nogle af mine favoritmåder at bruge den på:

  • Som gave
    Jeg skærer barken i mindre stykker og pakker dem i gennemsigtigt cellofan med et rødt silkebånd. Det ser så fint ud og er en personlig gave, der altid bliver værdsat.
  • Til julebordet
    Når vi holder julefrokost, sætter jeg ofte en skål med chokoladebark på bordet som en sød overraskelse efter maden. De små stykker er perfekte som en let dessert, der kan nydes sammen med kaffen.
  • Til julesnacks
    Jeg elsker at have et lille lager af chokoladebark derhjemme i december. Det er skønt at kunne byde uventede gæster på et lille stykke julehygge eller selv tage en bid, når jeg trænger til noget sødt.
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 421
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments