Vil du følge med? 👇
Hjemmelavet mandelsmør
ANNONCE: INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED WHITEAWAY
Nem opskrift på mandelsmør
Hjemmelavet mandelsmør er en rigtig lækker og cremet nøddesmør lavet udelukkende på mandler. Konsistensen er cremet, og det minder meget om en peanutbutter, men i stedet for peanuts, er denne mandelsmør eller almond butter, som den også kaldes, lavet på mandler. Der er noget lækkert ved at lave sin egen mandelsmør fra bund selv. Så ved du præcis hvad der er i, og det bliver også billigere for dig i længden sammenlignet med, hvis du skulle ud og købe et glas hver gang.
Mandelsmør på 15 minutter
Hjemmelavet mandelsmør er super nemt og hurtigt at lave. Mandlerne skal nemlig bare ristes på panden, hvorefter de skal blendes i en foodprocessor i omkring 10 minutter. Til en start vil mandlerne blive til mandelmel, men som tiden går, bliver konsistensen mere og mere flydende, og til sidst har du en blød og flydende mandelsmør. Du kan sagtens eksperimentere lidt med hvilke nødder du bruger og tilføje andre nødder som fx peanuts eller cashewnødder.
TIP! Se min videoopskrift på julekrydret mandelsmør!
Mandelsmør
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 200 g mandler
- 2 tsk. julekrydderi (kan undlades, se i opskriftsnoter)
Sådan gør du
- Rist mandlerne på panden i et par minutter eller til de begynder at tage lidt farve.
- Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem. Her skal du have lidt tålmodighed! Først vil mandlerne blive til mandelmel. Derefter vil de begynde at klumpe mere og mere sammen og til sidst vil du have en tyk, cremet og flydende mandelsmør. Det tager ca. 10 minutter.
- Opbevar din mandelsmør i et skoldet glas i køleskabet.
Emmas tips til opskriften
- Ønsker du at give din mandelsmør et twist af jul, så tilføj 2 tsk. af denne julekrydderiblanding.
Hvordan bruger man mandelsmør?
Mandelsmør kan bruges på mange måder! Jeg elsker at smide en klat oven på min havregrød eller på min smoothie bowl. Det er også lækker at dyppe friskskåret frugt i denne nøddesmør, eller smide den oven på en skive bananbrød.
Julekrydret mandelsmør
I denne opskrift på mandelsmør krydrer jeg med et par teskefulde af min hjemmelavede julekrydderi. Dette kan sagtens undlades, og så har du bare en helt almindelig og klassisk nøddesmør. Men, hvis sæsonen siger november eller december, så synes jeg helt sikkert, at du skal prøve at tilføje et par teskefulde af min julekrydreblanding. Den består af stødt ingefær, kardemomme, kanel, nellike og muskatnød, og er en krydreblanding som også er super lækker at smide i sin grød eller i en pumpkin spice latte.
Videoopskrift:
Her får du min videoopskrift på mandelsmør, så du kan se hvor nemt det er!
1. Rist mandlerne på panden til de lige netop begynder at tage lidt farve.
2. Kom mandlerne i en kraftig foodprocessor og blend i ca. 10 minutter, til du har en tyk og cremet konsistens.
3. Tilføj krydderier efter eget valg.
4. Hæld din nøddesmør i et skoldet glas og opbevar den i køleskabet.
Blend mandelsmør i foodprocessor
Jeg bruger min foodproccessor fra Kenwood som er rigtig kraftig og perfekt til formålet. Det tager ikke mere end 8-10 minutter, og så er der altså den lækreste mandelsmør klar til dig. I denne foodprocessor er der også indbygget vægt, hvilket betyder, at du kan veje dine ingredienser med det samme, så du ikke skal til at have dem over i en anden skål først!
Har du ikke en foodprocessor, så kan en minihakker også bruges, du skal bare væbne dig med lidt tålmodighed – det skal nok blive til mandelsmør, vent og se!
TIP! Er du på udkig efter flere juleopskrifter, så se alle mine opskrifter til jul lige her!