Den bedste hjemmelavede granola

Simpel granola

Her får i min opskrift på den bedste hjemmelavede granola, som er en ristet form for müsli. Min kære svigermor har altid denne granola med, når hun besøger min kæreste og jeg i Århus – og den bliver guffet i en fart! Vi nyder den oven på vores yoghurt, skyr, chiagrød, æblegrød, og jeg kunne blive ved!

Den er dejlig crispy og super nem at lave. Brug de kerner du har, man behøver slet ikke have alle slags! Det vigtigste er de grovvalsede havregryn, som giver en god bund og fylde.

Prøv også: min opskrift på sprød granola med mandler og kokos <<

Svigermors hjemmelavede granola

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 40 g smør
  • 2 spsk. honning eller sirup
  • 250 g grovvalset havregryn
  • 50 g chiafrø
  • 40 g hampefrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hørfrø
  • 100 g mandler, hakket
  • 2 håndfulde rosiner
  • 1 spsk. vaniliepulver

Sådan gør du

  • Start med at opvarme en pande med smør og sirup/honning.
  • Tilsæt frø, kerner, mandler og havregryn og bland det rundt på panden i 3 minutter. Er granolaen for tør, så tilsæt evt. lidt mere smør eller sirup/honning.
  • Bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Vend efter hvert 5 minut.
    OBS: Husk at være opmærksom så den ikke brænder på, da ingen ovne er ens!
  • Køl af på en rist, drys med lidt vaniljepulver og tilsæt derefter rosiner.
  • Kom først granolaen i en tætlukket beholder når den er kølet HELT af.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Den bedste hjemmelavede granola
Den bedste hjemmelavede granola
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 417
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments