Vil du følge med? 👇
Daim-Is-Sandwich
Daim-is-sandwich: En lækker dessert til sommerdage
Hvis du er på udkig efter en dessert, der kombinerer det bedste fra både cookies og is, så er denne Daim-is-sandwich helt sikkert noget for dig. De består af to sprøde, peanutbutter-cookies, med en god klat hjemmelavet daimis imellem. Udover at smage skønt, så ser de også total fine og farverige ud, så det er helt sikkert en dessert som du kan forkøle dine gæster med her over sommeren. Se opskriften herunder.
annonce: opskriften er udgivet i samarbejde med Nutrinic
Daim-Is-Sandwich
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Cookies
- 100 g blødt smør
- 125 g sukker
- 125 g brun farin
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 100 g peanutbutter
- 250 g hvedemel
- 20 g Kollagen Pure
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. groft salt
- ½ tsk. bagepulver
Daim is
- 2 dl kondenseret mælk
- 4 dl piskefløde
- 2 stk. daim
- 2 breve Kollagen +
Derudover
- 100 g smeltet mørk chokolade
- frysetørret hindbær
Sådan gør du
Cookies
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Kom smør, sukker, brun farin, peanutbutter, Kollagen Pure og æg i en skål og pisk det sammen.
- Bland hvedemel, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt i en anden skål og sigt det i dejen Rør det hele godt sammen.
- Form omkring 30 kugler på ca. 25-30 gram hver, og fordel dem på tre bageplader beklædt med bagepapir med god afstand imellem.
- Bag én plade ad gangen i ca. 10 minutter eller til de er gyldne (de skal være lidt bløde når du tager dem ud). Lad dem køle helt af inden du fylder dem med isen.
Daim is
- Hak daim groft.
- Kom piskefløde, kondenseret mælk og kollagen+ i en skål og pisk til du får en fluffy, cremet konsistens.
- Vend forsigtigt grofthakket daim i skålen.
Sandwich-is
- Kom en god klat af din is-masse på halvdelen af dine cookies og placer forsigtigt den anden cookie ovenpå, så du får en sandwich.
- Stil dine sandwich-is på køl og frys dem i minimum 3 timer.
- Smelt chokoladen og dyp halvdelen af din is-sandwich heri.
- Pynt med frysetørret hindbær og mandelsplinter og stil på frys igen indtil til chokoladen har sat sig.
Valg af ingredienser i sandwich-is
- Cookies: Jeg bager selv mine cookies, når jeg laver de her sandwich-is. I denne udgave har jeg lavet en simpel penautbutter-cookie, men alle slags cookies kan selvfølgelig bruges! Gider du ikke til at bage, kan du også sagtens bare købe dig til en cookie eller bruge en anden slags kiks som fx. digestive kiks.
- Daim is: Her laver jeg en hjemmelavet daim-is, men på den nemme måde! Jeg pisker kondenseret mælk og piskefløde sammen til en fluffy masse, og vender derefter forsigtigt grofthakket daim i. På den måde får du nemt og hurtigt en lækker hjemmelavet is! Du kan selvfølgelig også saftens købe dig dig til is eller lave en anden form for hjemmelavet is.
- Derudover: Jeg dypper sandwich-isene i smeltet mørk chokolade og drysser med frysetørrede hindbær.
Kollagen Pure og Kollagen+ i madlavning
Jeg har i et lille halvt år spist kollagen – og jeg er vild med det! Kollagen bidrager til at reducere dybden af rynker og øge hudens elasticitet, fasthed og glød, og det kan vi jo ikke sige nej til, vel? Jeg bruger det ofte i min madlavning, og denne gang har jeg brugt det i både mine cookies og i min daim-is.
Kollagen Pure er varmebestandigt, hvilket betyder, at du kan bruge det i både kolde og varme opskrifter, uden at det mister sin effekt. I denne opskrift har jeg brugt Kollagen Pure i mine cookies, ligesom jeg tidligere har brugt dem i andet bagværk som fx spinatboller eller i min kaffe eller is-kaffe.
Kollagen+ er ikke varmebestandigt, men indeholder til gengæld også marine-kollagen, C-vitamin og Zink. C-vitamin bidrager til normal kollagendannelse, der har betydning for normal hud, knogler og brusk, og Zink beskytter cellerne mod oxidativt stress og bidrager til at vedligeholde normal hud, hår og negle. Så, en ret så god kombi, hvis jeg selv skal sige det!
Kollagen+ kommer i små praktiske doseringsbreve så du nemt kan have dem med på farten eller blande dem i din smoothie, juice eller andet. I denne opskrift bruger jeg kollagen+ i min daim-is – endnu et bevis på at der er mange måder, du kan bruge kollagen på.
Tip! Skal du prøve kollagen, så er der rabat at hente med koden: emmaolsen15
Variationer af opskriften
Du kan altid variere i opskriften. Du kan for eksempel udskifte Daim-chokoladen med andre typer chokolade eller med nødder og mandler. Du kan selvfølgelig også bruge andre former for is til dine is-sandwich! Orker du ikke selv lave is (selvom det er super nemt!!), så kunne det også være nemt og lækkert at løbe en jordbær is eller chokolade is. Til sidst kan du pynte den på forskellige måder – prøv fx at bruge hakkede pistchiekerner for et fint grønt look eller farverigt krymmel for en festligt look.
Kan jeg lave Daim-is-sandwich på forhånd?
Ja, Daim-is-sandwich kan sagtens laves på forhånd og opbevares i fryseren, indtil de skal serveres. Sørg bare lige for at pakke dem godt ind i fryseren!
Hvordan kan jeg opbevare resterne af Daim-is-sandwich?
Opbevar dine is i en lufttæt beholder i op til 2 uger. Husk at tage sandwichene ud et par minutter før servering, så de kan blive lidt blødere og nemmere at bide i.