Creamy dip med tomatsalsa, pikant, cheddar og peberfrugt


Creamy dip med tomatsalsa, pikant, cheddar og peberfrugt
Antal: 6 personer
Ingredienser
Tomatsalsa (alternativt køb en salsa)
- 4 store modne tomater, i små tern
- 1 rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. olivenolie
- 1 lime, saften herfra
- 1-2 håndfulde frisk koriander, finthakket
- 1 tsk. stødt spidskommen
- salt og peber
Pikant cream cheese
- 200 g pikant ost
- 4 spsk. creme fraiche 18 %
- 1 fed hvidløg, presset
- salt og peber
Derudover
- 100 g revet cheddarost
- 2 peberfrugter, finthakket
- 2 forårsløg, finthakket
- tortillas chips
Sådan gør du
Tomatsalsa
- Kom de finthakkede tomater i en si og drys med lidt groft salt. Herved trækker du noget af væsken ud. Imens forbereder du de andre elementer.
- Efter tomaterne har trukket lidt, kom dem da i en skål sammen med hvidløg, rødløg, olie, koriander, limesaft og krydderier. Bland det godt rundt.
- Kom halvdelen af tomatsalsaen i en anden skål og blend til en grov masse med en stavblender. Hæld nu den grove tomatsalsa tilbage igen og bland rundt. Herved får du en god konsistens!
Pikant cream cheese
- Bland pikantost, hvidløg og creme fraiche i en skål og smag til med salt og peber. Fordel det i bunden af et fad.
Sammensætning
- Fordel tomatsalsa ovenpå din pikant cream cheese efterfulgt af revet cheddarost, peberfrugt og forårsløg.
- Nyd din dip med tortilla chips.