Vil du følge med? 👇
Butterdejsjuletræ med pesto
En simpel hapser
Skal du i julestemning, så giv dig i kast med dette fine butterdejsjuletræ med pesto og ristede pinjekerner. Det er super enkelt at lave, da man blot skal købe et par plader butterdej og fordele pesto imellem dem. Derefter skal de skæres og snoes og i ovnen.
Brug dem på julefrokostbordet eller som en sjov og anderledes hapser inden den traditionelle julemad juleaften.
Jeg laver butterdejstræet med en hjemmelavet grøn pesto, men du kan altid variere fyldet med fx rød pesto, oliventapanade eller pikant ost. Du kan også lave en sød udgave med nutella eller syltetøj.
Klik her for andre ideer til julemad.
Butterdejstræ
Antal: 1 stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 2 plader butterdej (færdigkøbt, der kan rulles ud 40 x 24 cm)
- pesto (eller oliventapenade, pikant ost eller andet)
- 50 g pinjekerner
- 1 æggeblomme, til pensling
Sådan gør du
- Rul den ene plade butterdej ud og fordel pesto i et jævnt lag på hele pladen.
- Placer den anden pladen ovenpå og tryk dem let sammen.
- Skær dejen forsigtigt som et juletræ. Skær 2 cm brede grene og sno dem som spiraler.
- Pensl træet med sammenpisket æggeblomme og drys med pinjekerner.
- Bag i ovnen ved 180 grader i 25 minutter eller til den er gyldenbrun og sprød.
- Nyd butterdejsgrenene lune og dyp dem evt. i lidt pesto.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere