Vil du følge med? 👇
Pasta med kødboller
Nem opskrift på pasta med kødboller
Pasta med kødboller er en klassisk ret, der kombinere smage fra både det danske og italienske køkken. Retten kan du lave til både hverdag og weekendhygge, da den er nem at lave, og ingredienserne er ofte nogle som du allerede har derhjemme. Denne opskrift på pasta med kødboller er bare en perfekt kombi mellem det krydrede, det friske og det cremede – whats not to like!?;)
Er pastaretter og en af dine livretter, så se alle mine pastaopskrifter lige her.
Pasta med kødboller
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Tomatsovs
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 20 g smør
- ½ rød chili (efter smag)
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spsk. tomatpuré (ca. svarende til én dåse på 140 g)
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret basilikum
- ½ tsk. sukker
- 3 spsk. æblecidereddike (eller hvidvinseddike)
- salt og friskkværnet peber
Kødboller
- 400 g hakket oksekød
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 40 g parmesanost
- 2 æg
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. hvedemel
- 1½ tsk. salt
- friskkværnet peber
- smør eller olivenolie til stegning
Til servering
- 400 g spaghetti
- friskrevet parmesanost
- frisk basilikum til pynt
Sådan gør du
Tomatsovs
- Hak løg og hvidløg helt fint. Varm en gryde op med smør og sauter løg og hvidløg til de er klare og bløde.
- Tilføj hakkede tomater, tomatpure, finthakket chili, oregano, basilikum, sukker, æblecidereddike, salt og peber.
- Lad saucen småsimre i 5-10 minutter. Hvis du ønsker saucen helt cremet, kan du blende den med en stavblender.
Kødboller
- Hak løg, hvidløg og basilikum helt fint.
- Riv parmesanost.
- Kom oksekød, løg, hvidløg, basilikum, parmesanost, æg, hvedemel, salt og peber i en skål og rør sammen til en fars.
- Form til små kødboller med hænderne og steg dem af på panden i godt med smør eller olie. Kødbollerne skal bare lige have en brun skorpe – de koges færdig i tomatsovsen.
- Kom kødbollerne i gryden med tomatsaucen og lad dem koge færdig i ca. 15 minutter. Saucen skal småsimre/boble.
- Server med spaghetti og friskrevet parmesanost. Pynt med frisk basilikum.
Emmas tips til opskriften
- Brug din hjemmelavede tomatsovs til spaghetti bolognese.
- Du kan skifte de tørrede krydderurter ud med friske krydderurter i tomatsovsen.
- Du kan skifte de hakkede tomater ud med friske tomater i tomatsovsen.
- Skift halvdelen af oksekødet ud med svinekød, så du bruger halv/halv for en mere “frikadelle-ligende” kødbolle.
Kødbollernes rolle i retten
Kødbollerne i retten er fyldt med smag fra en blanding af frisk basilikum, parmesan og hvidløg. Hvis du vil have en ekstra saftig konsistens til dine kødboller, kan du også tilføje en lille smule svinekød til blandingen eller lave dem halv/halv. Så minder de lidt mere om en frikadelle i konsistensen.
Når du former kødbollerne, er det smart ikke at gøre dem alt for store – så bliver de hurtigere færdige og får en jævn stegning. Du kan stege dem i enten smør eller olivenolie, alt efter hvad du foretrækker. Jeg giver dem bare lige en god, brun skorpe og så koger jeg dem færdig i tomatsaucen.
Den perfekte tomatsovs
Tomatsovsen er selvfølgelig vigtig når du skal lave spaghetti med kødboller. Den er lavet med hakkede tomater, tomatpuré, løg, hvidløg og krydderier som bare giver en dejlig smag. For at skabe den perfekte balance mellem sødt og syrligt, tilføjer jeg en smule sukker og æblecidereddike.
Når du laver tomatsovsen, er det godt at lade den simre i minimum 10 minutter – gerne mere. Jo længere den får lov at simre, jo bedre bliver smagen. Hvis du kan lide en mere intens smag, kan du altid tilføje ekstra tomatpuré eller lidt rødvin, hvis det er en weekendret.
Tip! Elsker du italiensk mad, så hop ind og se alle mine italiensk inspirerede opskrifter.