Vil du følge med? 👇
Hjemmelavet chilimayo
Chilimayo på 10 sekunder
Det tager ikke mere end 10 sekunder at lave en hjemmelavet chilimayo! Så hvorfor ikke gøre det, i stedet for at købe sig til en?
Server til sprøde ovnkartofler eller pommes fritter. Kom den i en burger, eller sandwich eller brug den som dip til grøntsagsstave.
Du kan justere chilismagen efter behov! Har du ikke sambal oelek, så tilsæt en tsk. tørret chili eller brug mere chilisauce!
Opskriften kræver, at du har en stavblender, for at få den helt rigtige cremede konsistens.
Chilimayo og sprøde ovnkartofler
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 æg (stuetemperatur)
- 2 dl olie (smagsneutral)
- 3 tsk. æbleeddike
- ½ tsk. dijon sennep
- 1 tsk. citronsaft
- 1 fed presset hvidløg
- 1-2 tsk. chilisauce (jeg brugte sriracha)
- 1 tsk. sambal oelek
- evt. tørret chili til pynt og mere smag
- salt og peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en blenderskål og brug en stavblender til at blende din chilimayo sammen. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd.
- Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens og er tyknet tilstrækkeligt.
- Smag til med salt og peber og drys med tørrede chiliflager inden servering.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere